новини

Артисти Харкова подарували новорічний концерт курсантам Академії

24.12.2021 10:15

У Національній академії Національної гвардії України продовжують розвивати дружні стосунки з творчою інтелігенцією міста. В рамках підписаного у квітні поточного року Меморандуму про співпрацю з театрами та концертними установами міста напередодні Нового року та різдвяних канікул до Академії завітали популярні у місті колективи: Великий академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю, вокалісти «Purple People», гурт «Take Five», тріо бандуристок «Zoredana», ансамбль сучасного танцю «Estet», артисти Театру «057» та «Face2face show».

Понад 40 виконавців, місяць репетицій, 6 годин технічні спеціалісти монтували у залі Академії світло та спеціальну апаратуру. І все це – задля гвардійців!

Концерт став подарунком Харківської обласної державної адміністрації, Департаменту культури та туризму ХОДА та безпосередньо артистів до 30-річчя Національної академії Національної гвардії України та Нового року.

«Ніколи не могла навіть уявити, що гвардійці такі ініціативні та креативні. З початку нашої співпраці пройшло лише 9 місяців, а разом ми вже реалізували безліч проектів. І слід відзначити, що завжди гвардійці самі пропонували спільні акції та шлях реалізації чудових ідей, – розповідає начальник Департаменту культури та туризму Харківської обласної державної адміністрації Людмила Терещенко. - Гвардійці – це ті, кого є бажання запрошувати на мистецькі акції та до яких є бажання приїздити знову та знову!»

В рамках спільних проектів з Департаментом культури гвардійські бібліотеки налагодили тісну співпрацю з 5 видавництвами, 15 музеями та галереями, 17 театрами, державним цирком та обласною філармонією. Понад 7000 строковиків та курсантів за цей час відвідали вистави у театрах міста, бібліотеки частин та Академії поповнили понад 1200 нових книг сучасних та популярних у молоді всього світу авторів. А перерахувати кількість курсантів, які відвідали музеї міста – просто не можливо. Додайте до цього спільні з творчими колективами флешмоби, концерти та мистецькі акції.

Так, година драйву та емоцій. Яскраве концертне світло та потужний звук. Але головне – виконавці, які готові ділитися своїм талантом та дарувати свою майстерність.

«Для нас велика честь бути на цій сцені. Це наша можливість не тільки подарувати емоції, але й подякувати всім цим хлопцям та дівчатам, майбутнім офіцерам, які захищають мирне небо Харківщини та всієї України. Це наші  «супер герої» сучасності. Дуже хотілося показати щось незвичне, яскраве та у той же час – близьке нам – українцям. Тож, ми з дівчатами вирішили, що подаруємо гвардійцям не тільки українські, але й відомі світовіі хіти, але при цьому ще покажемо, на що здатна українська бандура!», - розповідає керівник тріо бандуристок «Zoredana» Людмила Авдимирець.

 "Quizás, Quizás, Quizás" (в англ. версії "Perhaps, Perhaps, Perhaps") - пісня кубинського композитора Освальдо Фарреса, написана ним у 1947 році, стала світовим хітом, і для гвардійців вона зазвучала у виконанні бандуристок. Так само, як новими барвами заграла у виконанні «Zoredana»  «Я люблю тебе» Руслани.

Окремою несподіванкою для курсантів став виступ популярного гурту «Take Five», який буквально підірвав глядацький зал «роковими» композиціями.

«Україно творча, креативна, молода, талановита країна. А стоячи на цій сцені, ми відчули, що вона ще й сильна  та незламна, - наголосив соліст гурту   Максим Максименко. -  Це неймовірна енергетика, палаючі очі не просто глядачів, а тих хто захищає нас. Ми пишаємося тим, що ми є українцями, частиною великої сили!»

І, безумовно, який же святковий вечір без танців. Свою майстерність гвардійцям подарували ансамбль сучасного танцю «Estet» та «Face2face show».

«Ми вдячні за можливість виступати перед гвардійцями в святковому концерті напередодні Нового року. Це подарунок не тільки для глядачів, але й для нас», - наголосила  Керівник «Face2face show» Катерина Д’якова.

Бурні оплески, «Браво!» та «Біс!» - курсанти були щирими в своїх емоціях. А це означає, що частинку гарного настрою вони обов’язково вже за декілька днів відвезуть додому та передадуть своїм батькам, рідним та друзям.

«Для мене цей концерт- можливість доторкнутися до прекрасного, дивовижного та новорічного. Я вдячний артистам за чудові спогади, які будуть зігрівати мене та і всіх курсантів усі новорічні свята. Неперевершений репертуар, повна гармонійно, драйв, почував себе як вдома. В мене не вистачає слів, аби сказати, наскільки це було неймовірно», – поділилася враженнями курсантка гуманітарного факультету молодший сержант Софія Лаврова.

Закінчується 2021 рік, але не закінчується дружба та співпраця між харківськими гвардійцями та митцями міста.

«Це був дуже потужний для нас рік в плані культурного прориву. Я пишаюсь тим, що ідея співпраці, наші пропозиції були підтримані Департаментом культури обласної державної адміністрації, колективами театрів та концертних установ. Це говорить про повагу суспільства до гвардійців, про те, що в цих хлопцях та дівчатах оточуючі бачать нову генерацію освічених офіцерів. І, значить, ми всі на вірному шляху! Тож, далі буде – нові проекти, зустрічі та досягнення! Я щиро хочу подякувати всім мистцям Харкова за дружбу та підтримку. Бажаю вам та вашим сім’ям миру та злагоди, щастя та гармонії!», - зазначив наприкінці вечора начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ