новини

Більш ніж півтори тисячі військових та службовців Академії вакцинувалися від COVID-19

27.05.2021 10:16

Військовослужбовці Національної академії Національної гвардії України продовжують вакцинуватися для запобігання інфікуванню COVID-19. Вакцинація особового складу проти коронавірусної інфекції в Академії проходить з 2 квітня. Гвардійцям роблять щеплення вакциною CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, а також вакциною Oxford/AstraZeneca, розробленою Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZenecа.

На сьогоднішній день щеплення зробив 1551 гвардієць, серед яких – 1162 курсанти, 167 офіцерів та 222 військовослужбовців строкової служби та службовців.

З цього тижня нацгвардійці,  які вже отримали першу дозу вакцини, розпочали ревакцинацію від коронавірусної інфекції COVID-19.

«Вакцинація дає можливість не лише захистити себе та своїх близьких, а й створити колективний імунітет. Особовий склад Академії Нацгвардії відповідально ставиться як до процесу вакцинації, так і обов’язкової ревакцинації. Ми проводимо увесь комплекс заходів, аби убезпечити як себе, так і громадян від поширення коронавірусної інфекції», - розповідає начальник медичної служби Академії підполковник Богдан Розумович.

Нагадаємо, перед щепленням військовослужбовці підписують необхідні документи, а також проходять лікарський огляд. По завершенню медичного огляду медична сестра вводить вакцину в дельтоподібний м’яз плеча. Після вакцинації протягом 30 хвилин триває спостереження. Також проводиться введення даних вакцинованих у загальну базу даних.

Сама процедура щеплення, як свідчать провакциновані, проходить швидко та безболісно.

«Вважаю, що вакцинація - це необхідність. Я вже бачив реакцію організму на «CoronaVac» у своїх товаришів. Із побічних ефектів на другий день після вакцинації відчувається втома та трошки болить рука у місці вводу голки уколу. Але це нормально, таким чином вакцинація проти коронавірусу допомагає розвинути імунітет до хвороби. Через 28 днів я отримаю повторне щеплення для завершення повного курсу вакцинації», - ділиться враженнями після щеплення курсант гуманітарного факультету Євгеній Проценко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ