новини

Більше 1000 гвардійців Академії вакцинувалися від COVID-19

13.05.2021 11:00

Курсанти Національної академії Національної гвардії України продовжують робити щеплення для запобігання інфікуванню COVID-19. Щеплення проходить вакциною «AstraZeneca» у дозуванні 0,5 мл на людину.

Так, вчора щеплення отримали ще 110 гвардійців факультетів логістики, командно-штабного, гуманітарного та київського.

У Харкові вакцинацію проводили медичні працівники в Територіальному медичному об’єднанні Міністерства внутрішніх справ України.

«Ми з групою робимо щеплення не перші з Академії, тому заходити до пункту щеплення взагалі не страшно. Я вже бачив реакцію організму на «AstraZeneca» у своїх товаришів. Хлопці кажуть, що із побічних ефектів на другий день після вакцинації відчувається втома та трошки болить рука у місці вводу голки уколу. А ще, важливо те, що терапевт все одно оглядає та вирішує, чи можна тобі вакцинуватися. Мені можна, тому для себе вирішив зробити щеплення», - ділиться враженнями перед щепленням курсант гуманітарного факультету Денис Орябинський.

Перед вакцинацією кожен військовослужбовець надає письмову згоду та розповідає про стан свого здоров’я. Потім проходить огляд у лікаря – людині вимірюють температуру, артеріальний тиск та сатурацію. По завершенню медичного огляду медична сестра вводить вакцину в дельтоподібний м’яз плеча. Після процедури медичні працівники протягом 30-ти хвилин спостерігають за пацієнтом.

Зазначимо, що вакцинація особового складу проти коронавірусної інфекції в Академії триває вже другий місяць. За цей час щеплення отримали вже 1272 людини. 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ