новини

Більше 300 військових абітурієнтів бажають стати курсантами Академії

22.06.2021 17:28

До Національної академії Національної гвардії України прибули абітурієнти, які планують вступати до навчального закладу. Цього року вступати у Академію планують 302 гвардійця. Військовослужбовці прибули з різних військових частин Національної гвардії України, де проходять строкову та контрактну службу.

Кандидати на вступ зустрілися із керівництвом Академії.

«Шановні військовослужбовці! Той факт, що ви знаходитеся у стінах Академії Нацгвардії вже свідчить про те, що ви вирішили обрати нелегкий шлях українського офіцера. Ви прийняли правильне рішення, адже навчатися завжди необхідно, тим більше, у вашому віці, коли перед вами відкриті всі двері, а попереду довгі роки життя, - наголосив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Пам’ятайте, що свідома особистість не тільки завжди ставить перед собою завдання, але й намагається їх виконати якомога краще для розвитку країни, громади, колективу та всіх оточуючих. Прошу вас відповідально поставитися до вибору спеціальності, за якою ви будете навчатися протягом чотирьох років. А в майбутньому не бійтеся складнощів, старанно навчайтеся, дотримуйтеся військової дисципліни та цілеспрямовано крокуйте до здійснення своєї мрії».

Потім на солдат чекала ознайомча бесіда з адміністрацією навчальних зборів, під час якої вони дізналися більше про Академію Нацгвардії та попередньо ознайомилися із спеціальностями для навчання. Серед запропонованих спеціальностей: Забезпечення військ (сил), Психологія, Військове управління, Озброєння та військова техніка, Державна безпека.

Кожен із присутніх гвардійців написав офіційну заяву на вступ до навчального закладу, остаточно визначившись із спеціальністю.  

Надалі, у рамках підготовки до вступних випробувань, на майбутніх курсантів чекають щоденні заняття, консультації з викладачами, заняття з фізичної підготовки та психологічний відбір. Самі ж вступні випробування, до яких входять іспити за обраними спеціальностями відбудуться через три тижні.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ