новини

Більше пів сотні солдат Академії Нацгвардії присягнули захищати Україну та її народ (ВІДЕО)

08.08.2020 13:30

В Академії Нацгвардії присягу на вірність українському народові склали 60 новобранців. Це гвардійці з Харківської, Київської, Миколаївської та Одеської областей.  

Протягом чотирьох тижнів солдати вивчали основи військової справи. Гвардійці отримали необхідні навички з тактичної, військово-інженерної, стройової, вогневої, гуманітарної та фізичної підготовки.

«Урочиста присяга - це важлива подія та відповідальний крок у житті, адже ви починаєте військову службу. В Академії ви маєте можливість набратися військового досвіду, який обов`язково стане вам у нагоді. Пам`ятайте, що, перш за все, за цей термін ви присвячуєте себе службі українському народові», - наголосив заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко. – Вітаю вас із цією знаменною подією, щиро бажаю вам міцного здоров’я, мужності та відданості Батьківщині!».

Сьогодні, серед тих, хто склав військову присягу - солдат Олександр Куленко. Гвардієць закінчив Одеський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Хлопець вважає, що проходження служби у Національній гвардії надасть йому ваговий досвід для подальшої професійної діяльності у військовій сфері.

«Цей день я запам’ятаю на все життя, відтепер я повинен відповідати за ті слова, які промовляв під час присяги. Я усвідомлено для себе обрав службу у Нацгвардії. Військова справа – це стабільність і соціальний захист», - зазначає Олександр Куленко.

Пастирське благословення та освячення провів військовий священик Національної академії отець Григорій. А вокалісти гурту Академії «П’ять стихій» привітали гвардійців музичними композиціями.

На завершення солдати пройшли урочистим маршем та мали змогу зробити фото на пам'ять.

Далі військовослужбовці проходитимуть службу в батальйоні забезпечення навчального процесу. Хлопців розподілять у два підрозділи: роту забезпечення навчального процесу та роту охорони комендантської служби.

 

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ