новини

Більше сотні молодих лейтенантів поповнили ряди Національної гвардії України (відео)

29.01.2021 16:05

Підрозділи Національної гвардії України цієї зими поповнять 124 офіцери, які в Академії здобули освітньо-кваліфікаційний рівень «магістр».

Дипломи та первинне офіцерське звання «лейтенант» отримали випускники гуманітарного факультету та факультету логістики. 11 випускників одержали медаль за відмінне закінчення військового вищого навчального закладу. Серед цьогорічних випускників - 12 учасників бойових дій на сході України. Закінчувати навчання випускникам довелося в умовах всесвітньої пандемії «COVID-19». Церемонія випуску пройшла з дотриманням всіх карантинних норм.

На плацу Академії Нацгвардії, з урочистим днем випуску лейтенантів привітав заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Лебідь.

«Панове лейтенанти! Завжди ставте перед собою великі цілі як в житті, так і в службі та обов’язково досягайте їх. Наша з вами задача – творити своє майбутнє щодня упорною працею, а наша праця – це служіння українському народові та незалежній Батьківщині. Ви сьогодні робите крок до лав офіцерського складу Національної гвардії України і я впевнений, що з таким мотивованим поповненням ми приречені на перемогу»,  - наголосив генерал-лейтенант Юрій Лебідь.

З нагоди свята, наказом командувача Національної гвардії України військовослужбовців Академії відзначено та нагороджено відомчими заохочувальними відзнаками, подяками та нагрудним знаком за доблесну службу.

Серед випускників - лейтенант Христина Бойчук. Дівчина закінчила навчання в Академії з золотою медаллю. Випускниця була амбасадором ґендерної рівності у рамках лідерської програми «Амбасадори Цілей сталого розвитку». У 2020 році Христина виграла грант на свій проєкт #Тіщозмогли та успішно його реалізувала. Христина стала першою випускницею-військовослужбовцем, яка отримала розподіл на службу до бригади швидкого реагування. Дівчина подякувала командирам, які навчали і були наставниками, викладачам, котрі ділилися знаннями протягом усіх років навчання.

«Від імені випускників вітаю присутніх з випуском лейтенантів Національної гвардії України. Нехай сьогодні кожен, хто покидає рідну Академію, назавжди запам’ятає її відкритою. Бажаю вам оптимізму та натхнення. Будьте мужніми захисниками та захисницями українського народу»,  - звернулася лейтенант Христина Бойчук.

Освятив молодих офіцерів єпископ Харківський та Богодухівський Митрофан. Символічний гімн випускників, пісню - «Офіцери-гвардійці» виконав вокальний гурт Академії  «5 стихій». 

Після завершення відпустки, яка триватиме протягом місяця, новоспечені лейтенанти обіймуть посади у військових частинах Національної гвардії України.

Щиро вітаємо випускників із закінченням навчання та бажаємо успіхів у подальшій службі!

Всі фото дивіться за посиланням нижче

https://www.flickr.com/photos/167999094@N05/sets/72157718080005661/

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ