новини

Близько трьохсот абітурієнтів мріють стати курсантами Академії Нацгвардії

10.08.2020 12:26

Сьогодні до Національної академії Національної гвардії України з різних регіонів України прибула цивільна молодь для подачі документів на вступ. Юнаки та дівчата нещодавно закінчили школу та впевнено вирішили посвятити своє життя військовій справі.

Серед бажаючих здобути військову професію виявилося близько трьохсот школярів. Майбутні курсанти реєструвалися та подавали документи на вступ. Як і в попередні роки, кандидати змагатимуться за право здобути військову спеціальність на чотирьох факультетах Академії Нацгвардії, а саме: командно-штабному, логістики, гуманітарному та Київському факультеті.
Цього року чимала кількість дівчат виявила бажання вступити до Академії Нацгвардії. З 60 дівчат в Академії будуть навчатися лише 30. Нагадаємо, що вони мають змогу обрати наступні спеціальності: «Філологія» та «Психологія» гуманітарного факультету, а також спеціалізацію «Забезпечення управління діями підрозділів Національної гвардії України засобами військового зв`язку» командно-штабного факультету.

Сьогоднішній абітурієнт Анатолій Липчей військовим мріяв бути з самого малку. Юнак закінчив Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Анатолій по життю вчиться бути самостійним, брати відповідальність на себе. А в Академії мріє виховати в собі сталевий характер. Хлопець вирішив вступити на командно-штабний факультет та мріє служити у підрозділі спеціального призначення.

«Я вже морально підготовлений до розпорядку дня та дисципліни. Тут буду самовдосконалюватись. У своїх силах я впевнений, знаю, що є підвищені вимоги під час складання іспитів для майбутніх спецназівців, але мене це не лякає, я впораюся».

Після завершення прийому документів, пройшла зустріч батьків з командуванням Академії.

«Велика кількість абітурієнтів, які претендують на навчання у Академії Нацгвардії - яскраве свідчення того, що престижність професії військовослужбовця є високою. Наш навчальний заклад стрімко розвивається та впроваджує нові підходи до навчання. Крім того, в Академії Нацгвардії всі зможуть засвоїти цікаву спеціальність, знайти вірних друзів та виховати у себе лідерські якості», – зазначив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. - Бажаю вашим дітям подолати всі випробування та стати майбутнім офіцером Національної гвардії України».

Абітурієнтів розподілили в групи. Вже завтра на юнаків та дівчат чекає іспит з фізичної підготовки, проходження медичної комісії та професійно-психологічного відбору. У п’ятницю відбудеться відкрите засідання мандатної комісії, на якому абітурієнтам доведуть результати та оголосять списки зарахованих на навчання.  

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ