новини

Церемонія вручення зброї майбутнім курсантам відбулась у Навчальному центрі Академії

24.08.2020 06:50

У навчальному центрі Академії хлопцям та дівчатам, що проходять первинну-військову підготовку вручили зброю.
З цією зброєю  вони пройдуть усі роки навчання. В подальшому вони  будуть відвідувати заняття з вогневої підготовки, виконувати вправи стрільб, а також тактичні завдання.

Молодих воїнів привітав  заступник начальника Академії з озброєння та техніки полковник Олег Шабалін: «Сьогодні майбутні першокурсники отримують зброю. Це вже ваш перший вагомий крок перед прийняттям Військової присяги. Тепер перед вами більше відповідальності та обов’язків. Нехай ця зброя служить вам тільки у навчанні.»

наголосив полковник Олег Шабалін.

Після промови, командири курсантських підрозділів вручили зброю молодим кожному курсанту  та привітали нацгвардійців.

«Для мене зараз все нове, починаючи від першого дня приїзду до навчального центру. Розумію, що треба швидше адаптуватись та прислухатися до порад командирів, - поділився враженнями курсант факультету логістики Петро Мичка.

По завершенню військового ритуалу, священик отець Омелян благословив курсантів на успішне виконання військового обов’язку.
Крім того, після церемонії вручення зброї відбувся святковий концерт до Дня Незалежності. Гурт «П’ять стихій» привітав гвардійців музичними композиціями, а призерів спортивних онлайн змагань «Гвардійський комплекс» нагородили подарунками.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НАНГУ