новини

Державна атестація випускників. Стрільби

13.06.2020 06:45

У Національній академії Національної гвардії України завершується державна атестація майбутніх офіцерів.

Курсанти склали екзамен з фізичного виховання та методики фізичної підготовки та комплексні екзамени.

Одним із основних завдань під час складання державної атестації була перевірка теоретичних знань та здача нормативів з бойового застосування озброєння.

Під час екзамену випускники виконували вправи стрільб з сучасних видів зброї, які знаходяться на оснащенні НГУ.

Одним з таких видів є снайперська гвинтівка UR-10, яка надійшла до Академії у 2019 році. Дану гвинтівку викладачі кафедри вогневої підготовки випробовували під час інструкторсько-методичного заняття, а вже згодом почали навчати курсантів.

«Гвинтівка UR-10 прийде на заміну снайперської гвинтівки Драгунова і повністю замінить її у підрозділах НГУ. Варто зазначити, що гвинтівка є високоточною зброєю.  Вона має більшу купність стрільби та є надійною зброєю при правильному обслуговуванні», - зазначив заступник кафедри вогневої підготовки підполковник Олександр Марков.

Офіцер зазначає, що під час здачі екзамену випускники виконували 1 вправу навчальних стрільб з даної гвинтівки та показали високий рівень підготовки.

«Взагалі 85 відсотків випускників виконали вправи навчальних стрільб на відмінно. Дані результати показують, що випускники готові до виконання своїх службових обов’язків у військах та мають досвід навчати своїх підлеглих», - додає офіцер. 

Варто зазначити, що снайперська гвинтівка UR-10 використовується у підрозділах спеціального призначення Національної гвардії, Збройних силах України та в Операції об’єднаних сил.

Довідка: Снайперська гвинтівка UR-10 — самозарядна (напівавтоматична) гвинтівка з поворотним затвором та автоматикою на основі відведення порохових газів виробництва ТОВ «Зброяр». Особливістю її конструкції є постійне з'єднання рукоятки взведення з рамою затвора. Це дозволяє як витягнути застряглий набій, так і здійснити ручне досилання. Хромований зсередини ствол виготовлений із нержавіючої сталі має гарантований ресурс до 7000 пострілів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ