новини

Державні іспити - майбутні зв’язківці

07.06.2020 10:22

Вже як тиждень у Національній академії Національної гвардії України триває підсумкова державна атестація випускників. Цього року іспити складають офіцери оперативно-тактичного факультету, курсанти командно-штабного та гуманітарного факультету (психологи).

Цього тижня в навчальному центрі Академії зв’язківці командно-штабного факультету склали комплексний екзамен зв’язку та інформатизації.

Іспит складався з двох етапів. Перші три питання стосувалися теорії, а останнє було практичним. Повністю уся практична робота здійснювалася на сучасних засобах зв’язку, які стоять на озброєнні в Національній гвардії, таких як Motorola, Harris.

Голова підкомісії полковник Олег Малик звернув увагу високий рівень підготовленості випускників. Особливу увагу він звертав на знання та вміння курсантів відповідно до тих посад, на яких майбутні офіцери проходитимуть службу в підрозділах НГУ.

«Рівень знань курсантів-звязківців значно покращується кожного року. Все це завдяки оновленій навчально-матеріальній базі Академії. Наразі у навчальному закладі достатня кількість сучасних засобів зв’язку, які використовуються у військових частинах НГУ. Тому, досконале володіння цими засобами є одним із критеріїв оцінювання випускників», - наголосив полковник Олег Малик.

Варто зазначити, що з 19 випускників, 10 пройшли навчання за програмою Мережевої школи «CISCO» та отримали сертифікати міжнародного зразка. Даний сертифікат дозволяє здійснювати експлуатацію та налаштування обладнання «CISCO» в усіх країнах світу, де знаходиться обладнання компанії. 

На наступному тижні на майбутніх військових зв`язківців чекає іспит з фізичного виховання та методики фізичної підготовки, а далі вручення погонів та довгоочікуваний випуск.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ