новини

Держприкордонникам продемонстрували потужності Академії Нацгвардії

07.04.2021 16:41

Національну академію Національної гвардії України відвідали представники Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького (НАДПСУ).

До Академії прибули начальники та професори кафедр вогневої та тактико-спеціальної підготовки, загальновійськових дисциплін, прикордонної служби факультету безпеки державного кордону НАДПСУ.

Офіцери ознайомилися з організацією та здійсненням освітнього процесу кафедри вогневої підготовки, кафедри тактики та тактико-спеціальної підготовки Академії Нацгвардії.

Т.в.о першого заступника начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Володимир Тробюк розповів офіцерам про зміст навчальних планів та робочих програм, планування занять, порядок проведення комплексних практичних занять та тактичних навчань.

«Сьогодні Академія є основним навчальним закладом підготовки офіцерів в системі НГУ, тому для нас є надважливим, аби процес підготовки тут був сучасним та ефективним. З радістю покажемо вам потужності нашого навчального закладу», - наголосив Володимир Тробюк.

Основну увагу Володимир Тробюк зосередив на практичній підготовці майбутніх офіцерів. Він показав гостям роботу сучасного навчально-тренувального комплексу з вогневої підготовки, який оснащений новітніми тренажерами, мультимедійними та бойовими тирами. Прикордонники відвідали навчальні аудиторії кафедри тактики та тактико-спеціальної підготовки.

Крім того, гості оглянули навчально-матеріальну базу центру та його основні потужності. Офіцерів академії Державної прикордонної служби ознайомили з основними функціями та завданнями навчального центру Академії НГУ. Їм презентували локації навчального центру для практичної підготовки гвардійців.

«Ми раді, що з’явилася можливість відвідати Академію Національної гвардії. Нас приємно вразила навчально-матеріальна база вишу. Це дуже гарний досвід для нас, тому що ми на власні очі побачили де саме готують офіцерів НГУ», – зазначив професор кафедри вогневої та тактико-спеціальної підготовки факультету безпеки державного кордону полковник Андрій Курашкевич.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ