новини

Для навчання на оперативно-тактичному факультеті Академії обрали кращих офіцерів

24.07.2020 14:16

 

У Національній академії Національної гвардії України завершився відбір кандидатів для здобуття оперативно-тактичного рівня підготовки. Протягом тижня військовослужбовці зі всієї України та різних силових структур проходили вступні випробування.

Під час засідання мандатної комісії, начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський оголосив прізвища офіцерів, які успішно склали вступні іспити.

«Вітаю офіцерів, які успішно пройшли всі вступні випробування та зараховані для здобуття оперативно-тактичного рівня підготовки в Академії Нацгвардії. Навчання - важливий крок у кар’єрі кожного офіцера і ставитися до нього необхідно з великою відповідальністю, - наголосив генерал-лейтенант Сергій Соколовський. - Хочу подякувати членам екзаменаційних комісій, які неупереджено ставилися до кожного військовослужбовця, а тому всі офіцери були в рівних умовах. Увага зосереджувалася, перш за все, на знаннях. Для офіцерів, які успішно пройдуть підготовку, здобуття ступеня «Магістр» стане значною перевагою у подальшій службі та зростанні кар’єрними сходами».

Загалом, на навчання цього року вступили 193 офіцери. 80 – військовослужбовці Національної гвардії України, які навчатимуться за кошти державного бюджету. При цьому, 30 гвардійців навчатиметься на денній формі навчання, а 50 здобуватимуть освіту на заочній формі. Серед військовослужбовців інших збройних формувань до Академії Нацгвардії прибуло 130 осіб, 113 -  отримали право навчатися, проте на платній основі. Зазначимо, що цього року на оперативно-тактичний факультет вступили 6 військовослужбовців-жінок. А єдина офіцер від Національної гвардії України, старший лейтенант Карина Чуканівська, показала кращий результат на іспитах за своєю спеціальністю - Державна безпека. 

Здобуватиме освіту на заочній формі навчання і заступник командира однієї з військових частин Національної гвардії України в Сумській області капітан Юрій Конопацький. Офіцер закінчив командно-штабний факультет Академії у 2014 році, а починав свій військовий шлях з посади командира взводу оперативного призначення.   

«Коли я відчув, що покращення знань та ріст у професійному плані буде відігравати, можливо, вирішальну роль у моїй кар`єрі, вирішив вступити до Академії для здобуття освітнього ступеня «Магістр», - зазначив офіцер.

Підготовкою до іспитів Юрій Конопацький займався з усією відповідальністю, тож успішно склавши вступні випробування, опановуватиме спеціальність Військове управління (за видами Збройних сил).

«Іспити були доволі складними. До них ми готувалися у складі наших навчальних груп. Допомагали один одному, тому що приїхали з різних військових частин. На щастя, більшість із випробуваннями впоралися, - розповів капітан. - Від навчання очікую отримати грунтовні знання, тому що в Академії працюють кваліфіковані викладачі, які мають як бойовий, так і багатий життєвий досвід. Більше того, приємно бачити, що з моменту мого випуску Академія змінилася у позитивний бік».

Юрій Конопацький вважає, якщо людина зупиняється і не продовжує навчатися, починає деградувати, а це свідчить, що вона задарма використовує свій потенціал.

«Для військовослужбовця надзвичайно важливими є досвід, знання та самовдосконалення. Чим складніші обов’язки виконує підрозділ, тим більшу роль відіграє колективна робота. Один командир просто не зможе впоратися з великою кількістю завдань, - переконаний гвардієць. – Натомість, начальнику потрібні кваліфіковані військовослужбовці з якими йому буде комфортно працювати. Це взаємообумовлений процес, коли рівень професіоналізму військових впливає на успіх всього колективу. Впевнений, навчання на оперативно-тактичному факультеті тільки сприятиме встановленню цього процесу».

Вітаємо офіцерів зі вступом та бажаємо успіхів у навчанні та службі!

 

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ