новини

Для навчання на оперативному факультеті Академії обрали офіцерів Нацгвардії

30.06.2021 18:28

У Національній академії завершився відбір офіцерів Нацгвардії для здобуття оперативного рівня підготовки. Протягом тижня військовослужбовці зі всієї України проходили вступні випробування.

Під час заключного засідання приймальної комісії, начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський оголосив прізвища офіцерів, які успішно склали вступні іспити.

«Вітаю офіцерів Нацгвардії, які успішно пройшли всі вступні випробування та зараховані для здобуття оперативного рівня підготовки в Академії. Навчання - важливий крок у кар’єрі кожного офіцера і ви віднеслися до іспитів з великою відповідальністю», - наголосив генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

Загалом, на навчання цього року вступили 80 офіцерів Нацгвардії. Серед них, 30 гвардійців навчатимуться на денній формі навчання, а 50 здобуватимуть освіту на заочній формі. Здобуватиме освіту на заочній формі навчання і заступник начальника мовного відділу – начальник служби мовної підготовки підполковник Ігор Товма. Офіцер показав один з кращих результатів на іспитах. Він буде навчатися за спеціальністю Забезпечення військ (сил) та спеціалізацією «Морально-психологічне забезпечення службово-бойової діяльності військових частин Національної гвардії України». 

«Вступні іспити – це звісно зажди хвилюючий момент, але я впорався. Загалом отримав 552 бали. Від навчання очікую отримати грунтовні знання, тому що в Академії працюють кваліфіковані викладачі, які мають як бойовий, так і багатий життєвий досвід», - розповідає підполковник Ігор Товма.

Наприкінці цього тижня також будуть відомі результати іспитів для офіцерів Збройних Сил України та інших військових формувань.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікацій НА НГУ