новини

Дмитро Разумков ознайомився з умовами підготовки майбутніх офіцерів Нацгвардії (ВІДЕО)

30.07.2020 14:17

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час робочого візиту на Харківщину відвідав Національну академію Національної гвардії України.

Він ознайомився із умовами навчання, сучасними засобами тренувань та особливостями підготовки сучасних та вмотивованих офіцерів Національної гвардії України.

Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан коротко розповів про історію навчального закладу та специфіку підготовки офіцерських кадрів для потреби військ.

«Сьогодні Академія є основним форпостом підготовки офіцерів, тому для нас є надважливим, аби процес підготовки тут був сучасним та ефективним, - наголосив командувач. - Кожен, хто навчається в Академії – має вийти з цих стін фахівцем своєї справи. Академія в першу чергу отримує нові зразки озброєння та техніки, аби курсанти мали змогу вивчати їх і, прийшовши у війська, використовувати за призначенням».

Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан зосередив увагу на практичній складовій навчального процесу. Офіцери та курсанти Академії продемонстрували роботу сучасного навчально-тренувального комплексу з вогневої підготовки. Комплекс оснащений новітніми тренажерами, мультимедійними та бойовими тирами. Це дає можливість ефективно навчати володінню зброєю майбутніх офіцерів Нацгвардії. Дмитро Розумков спробував свої сили у керуванні бойової машини БТР-4Е на комплексному динамічному тренажері.

 «Академія Нацгвардії має досить потужну навчально-матеріальну базу. І ефективна підготовка майбутніх офіцерів Національної гвардії України - вагомий вклад у безпеку держави в цілому», - зазначив Дмитро Разумков.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ