новини

До 6-ї річниці Національної гвардії створено документальну стрічку про військове формування, народжене війною (ВІДЕО)

25.03.2020 07:31

На замовлення Міністерства культури молоді та спорту України команда ТОВ «Мейнстрім Пікчерз» у тісній співпраці з пресслужбою Національної гвардії України створила документальну стрічку під назвою «Національна гвардія України. Зміни, розвиток, досягнення».

Спільний кінопроєкт хронологічно показує, як у 2014-му році Нацгвардія прийняла на себе перші удари у війні з російсько-окупаційними військами і не дала ворогу просунутись вглиб країни. Фільм демонструє, що професійний погляд гвардійців прикутий не лише до Донбасу, а й до решти території України, де військові правоохоронці забезпечують громадський порядок та охорону важливих державних об’єктів.

Кінострічка розповідає про шлях Нацгвардії з моменту її створення, результати міжнародного співробітництва, зміни в підготовці особового складу та щоденну службово-бойову діяльність. Велика увага приділяється впровадженню в життєдіяльність Нацгвардії міжнародних норм та стандартів країн-партнерів. Зокрема, глядач зможе оцінити бойові спроможності, які Нацгвардія наростила за останні роки, досягнення у матеріальному та технічному забезпеченні підрозділів, соціальному захисті військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Майже 300 годин зйомок військових навчань, служби та життєдіяльності гвардійців із залученням танків, вертольотів та бронетехніки. Понад 1000 гігабайт відеоматеріалу різноманітних військових сцен з усіх куточків країни. 3 тижні якісного монтажу аби якнайбільш ефективно передати глядачам міць Нацгвардії, історію її розвитку та основні досягнення.

Кінострічку можна переглянути на YouTube-каналі Національної гвардії України та на офіційній сторінці у соцмережі Facebook.

Пресслужба НГУ