новини

До Академії Нацгвардії прибули військові абітурієнти

28.07.2020 07:10

Цього року навчатися у Національній академії Національної гвардії України планують 289 гвардійців. Військовослужбовці прибули з різних військових частин Національної гвардії України, де проходять строкову та контрактну службу. Серед них троє військовослужбовців-жінок за контрактом.

З першого дня прибуття майбутні курсанти мають насичений розпорядок дня. Відразу після розміщення на солдат чекала ознайомча бесіда з адміністрацією навчальних зборів, під час якої вони дізналися більше про Академію Нацгвардії та попередньо ознайомилися із спеціальностями для навчання. Серед запропонованих спеціальностей: Забезпечення військ (сил), Психологія, Військове управління, Озброєння та військова техніка, Експлуатація та відновлення автомобілів та бойових машин, Державна безпека, Військове право. Далі всі військовослужбовці пройшли медичний огляд та прослухали психологічний лекторій.

Також кандидати на вступ зустрілися із керівництвом Академії Нацгвардії.

«Шановні військовослужбовці! Той факт, що ви знаходитеся у стінах Академії Нацгвардії вже свідчить про те, що ви вирішили обрати нелегкий шлях українського офіцера. Ви прийняли правильне рішення, адже навчатися завжди необхідно, тим більше, у вашому віці, коли перед вами відкриті всі двері, а попереду довгі роки життя, - наголосив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Пам’ятайте, що свідома  особистість не тільки завжди ставить перед собою завдання, але й намагається їх виконати якомога краще для розвитку країни, громади, колективу та всіх оточуючих. Прошу вас відповідально поставитися до вибору спеціальності, за якою ви будете навчатися протягом чотирьох років. А в майбутньому не бійтеся складнощів, старанно навчайтеся, дотримуйтеся військової дисципліни та цілеспрямовано крокуйте до здійснення своєї мрії».

Після зустрічі з начальником Академії, кожен із присутніх гвардійців написав офіційну заяву на вступ до навчального закладу, остаточно визначившись із спеціальністю.   

Здобувати знання завжди приємніше, якщо знаєш історію навчального закладу. Відтак, в обов’язковому порядку, всі солдати відвідали музей Академії Нацгвардії. Серед новоприбулих відвідувачів був і Максим Кісіль. Хлопець родом із Харківщини, а службу протягом двох років проходив у одній із військових частин Нацгвардії в Маріуполі. Починаючи з 2018 року, гвардієць проходив службу в зоні проведення ООС, де виконував обов’язки з охорони блокпостів на другій лінії оборони. Саме побачене та пережите вплинуло на рішення Максима у майбутньому стати військовим психологом.

«Мої прадід, дід, тато і брат проходили строкову службу. Батько кадровий військовий Державної прикордонної служби. Продовження родинної династії зіграло не останню роль у виборі кар’єри військовослужбовця, - зазначив Максим Кісіль. – Крім того, за своїм характером, я люблю вислухати людину, перейнятися її проблемами та, за можливості, надати слушну пораду. Тому, мій вибір відразу впав на спеціальність Психологія. Сподіваюся, що успішно складу вступні іспити та стану на крок ближчим до своєї мрії».

Надалі, у рамках підготовки до вступних випробувань, на майбутніх курсантів чекають щоденні заняття, консультації з викладачами та психологічний профвідбір. Самі ж вступні випробування, до яких входять іспити за обраними спеціальностями та іспит з фізичної підготовки, відбудуться через два тижні. 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ