новини

До дня матері: незламна матір, яка виростила гідного захисника

12.05.2024 07:00

Майбутнє нації в руках матерів. Бо саме матері виховали тих, хто сьогодні став на захист нашої держави. Українські матері – незламні. Усі вони – дуже різні, але мають дещо спільне – неймовірну любов до дітей. З кожним роком в нашій країні стає всі більше жінок,  які вдало поєднують материнство та військову службу.

Сьогодні ми розкажемо вам про діловода Академії, старшого солдата Тетяну Каркоху, яка з першого дня повномасштабного вторгнення зі зброєю в руках боронить нашу державу. Жінка виховала вже дорослого сина, який пішов її стопами та також став на захист Батьківщини.

«Одразу з початком повномасштабного вторгнення, ми з сином поїхали на службу. З перших днів я забезпечувала їжею велику кількість наших військових. Звісно було складно, але ми, українці, незламні, все поборемо», - говорить жінка.

Зараз  Тетяна разом з сином несе службу на блокпості на околицях Харкова. Наша героїня говорить, що першим на блокпост пішов її син, Богдан, який є військовослужбовцем Академії. Жінка повважала власним обов’язком  об'єднати зусилля з сином для перемоги та боронити наш кордон разом.

«У мої обов’язки входить огляд і перевірка людей, транспорту і вантажів, що перетинають буферну  зону, запобігання проникнення порушників і незаконної доставки зброї, боєприпасів, вибухових речовин, - розповідає жінка. - Цей досвід сильно змінює - я іншими очима дивлюся на все, звісно стала більш загартована. І звісно, я почала цінувати час. Час, проведений з сином, адже зараз його вкрай не хватає»

Стосовно материнства, Тетяна впевнена, що це найбільше  щастя для жінки.

«Це стан, який дає друге дихання, бажання боротися, жити, вірити і не здаватися. Саме діти є рушіями нашого життя. Звісно, військова служба впливає на жінку, робить її сильнішою та більш цілеспрямованою, але вона зовсім не стає на заваді материнству. Навпаки, ті якості характеру, які набуває жінка військовослужбовець, потім передаються й дитині. Мій  син виріс гідним чоловіком і я задоволена, що ми разом робимо внесок у скорішу перемогу», - підсумувала Тетяна.

Наостанок, наша героїня бажає всім матерям терпіння, а найголовніше – підтримувати комунікацію з дітьми, якого б віку вони не були.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ