новини

Духовий оркестр Академії Нацгвардії подарував свято музики харків’янам

27.05.2021 12:58

Біля будівлі Харківської обласної філармонії з концертною програмою виступив духовий оркестр Національної академії Національної гвардії України.  Керував оркестром начальник оркестру – військовий диригент майор Андрій Чебанов.

Захід був приурочений підписанню Меморандуму про співпрацю в галузі культури та мистецтва між Національною академією, Східним територіальним об'єднанням Нацгвардії та театрами і концертними організаціями Харкова. 

У 40-хвилинній концертній програмі музиканти виконали кращі твори української та світової музичної спадщини: військові марші, вальси, попурі. 

«Ми завжди раді виступати для харків’ян. Сьогодні біля філармонії зібралося чимало харків’ян, були також присутні представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні, які наразі працюють в Академії. Дуже приємно нам дивитися в очі присутніх і бачити їх захват від виступів. Для нас найбільша подяка та краща оцінка нашої творчості – це саме щасливі і задоволені глядачі», - розповідає майор Андрій Чебанов.

Довідка:

Свою історію оркестр навчального закладу бере з 1932 року. А вже як духовий оркестр саме Національної гвардії України він існує з 1992 року з набуття Україною незалежності.

З цього часу першим диригентом оркестру був полковник у відставці Юрій Персидський, який є заслуженим діячем мистецтв України. Він й досі допомагає колективу у створенні музикальних творів. Другим начальником оркестру – військовим диригентом став майор Андрій Чабанов, він є лауреатом всеукраїнських конкурсів, який очолює музикантів і по теперішній час.

Оркестр налічує 33 талановитих музиканти. У складі оркестру 80% музикантів мають вищу музикальну освіту, 8 лауреатів національних та міжнародних музичних конкурсів. Оркестр забезпечував музичний супровід та концертні виступи на міжнародних навчаннях з такими країнами як США, Франція, Аргентина, Польща, Туреччина, а також є постійним учасником церемоній за участю Президента України та Президентів інших держав.

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ