новини

Фахівці США та Канади вдосконалюватимуть систему підготовки майбутніх офіцерів Нацгвардії

05.05.2021 17:40

У Національній академії Національної гвардії України відбулася зустріч керівництва, представників групи радників з питань доктрини та освіти (DEAG) й Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (UNIFIER).

Метою зустрічі було обговорення шляхів доопрацювання навчальних програм курсантів з подальшим досягненням сумісності в роботі з підрозділами НАТО. Особливу увагу звернули на мовну і тактичну підготовки курсантів.

Т.в.о начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов розповів про стан справ та наголосив, що навчальний заклад досягнув значних змін у системі підготовки майбутніх офіцерів.

«Завдяки співпраці з представниками UNIFIER, навчальна програма на кафедрі тактики першого та другого років навчання опрацьована на 100%. Усе, що стосується підготовки та безпосередньо прийняття рішень, відповідає стандартам НАТО. Командно-штабні навчання та польові навчання також проводяться відповідно впровадженим стандартам. – наголосив генерал-майор Олександр Морозов. – Всі міжнародні зустрічі, які проводяться на базі Академії, мотивують до позитивних змін у навчальному процесі».

Під час зустрічі присутні обговорили систему мовної підготовки в Академії. Завідувачі кафедри іноземних мов Лариса Стрілець та кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Ірина Лисичкіна ознайомили присутніх із особливостями вивчення іноземних мов курсантами, а також детально розповіли про розвиток та систему мовної підготовки на всіх факультетах.

Особливу увагу, під час обговорення, завідувачі кафедр звернули на розвиток міжнародного співробітництва НГУ та залучення курсантів до різноманітних навчань як в Україні, так і за кордоном.

У свою чергу, представники мовного відділу Академії ознайомили іноземців з діяльністю свого структурного підрозділу та його особливостями та обговорили питання створення платформи дистанційного навчання. Офіцери акцентували увагу на вивченні іноземних мов гвардійцями та показали лінгафонні аудиторії, які використовуються для навчання військовослужбовців НГУ під час інтенсивних курсів.

Представник Групи радників з питань доктрини та освіти (DEAG) майор Гарі Танг Квош розповів про систему підготовки курсантів у військовому навчальному закладі США, а саме: про відбір курсантів, специфіку навчання, та основні переваги проходження військової служби.

За його словами, система підготовки курсантів Академії Нацгвардії схожа на підготовку у Військовій Академії ЗС США.

«Ми розуміємо важливість розвитку військової освіти вашого навчального закладу. Академія Національної гвардії – єдиний навчальний заклад НГУ в Україні, який має широке коло можливостей для розвитку, а керівництво Академії - бажання покращувати професійний рівень підготовки офіцерів, ­ ­– зазначив офіцер. – Мене дуже радує той факт, що в Академії Нацгвардії значну увагу приділяють саме вивченню іноземних мов. У контексті розбудови НАТО - це вагомий показник розвитку професійності військових».

Також керівний склад командно-штабного факультету та начальники кафедр тактики і тактико-спеціальної підготовки поділилися власним досвідом щодо проведення занять як в Академії, так і в навчальному центрі. Вони більш детально розкрили процес підготовки та становлення курсантів як майбутніх командирів.

Вже завтра представники групи UNIFIER приступають до аналізу  навчальних програм курсантів, а з початку наступного тижня братимуть участь у проведенні занять з іноземної мови.

Загалом, представники Канади знаходитимуться в Академії до вересня і планують взяти участь не тільки в доопрацюванні програм, а й проводитимуть майстер-класи з викладачами Академії та братимуть участь у практичних заняттях, в тому числі в навчальному центрі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ