новини

Фільм «Позивний Італієць». Враження майбутніх захисників після презентації

13.03.2021 14:45

У Національній академії Національної гвардії пройшла презентація фільму «Позивний «Італієць»» для особового складу НГУ.

Для перегляду фільму долучилися курсанти Академії, гвардійці строкової служби 5 Слобожанської бригади НГУ, 3 бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана та кадети Державної гімназії-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус». Ми вирішили дізнатися які враження та емоції викликав у військових фільм «Позивний Італієць».

«Чесно кажучи, за ці декілька годин я пережила стільки емоцій… Дивлячись фільм, я й плакала, й щиро раділа за нашого побратима, Віталія Марківа. Фільм мене дуже зачепив, та й взагалі уся ця резонансна подія, яка об’єднала всю країну. Я щаслива, що вдалося виправдати нашого побратима, людину, яка не була причетна до вбивства, а ще більше я радію, що відзняли такий фільм, показуючи усім, що ми боремося за своїх людей. Ми показали усьому світу, що ми, українці, сильні та правда на нашому боці», – зазначила курсантка гуманітарного факультету Академії Анастасія Андрущенко. – Віталій Марків – це приклад того, яким повинен бути військовослужбовець, а саме патріотом. Адже, ще з 2014 року він боровся за нашу Україну, а потім уся Україна боролася за нього. Відчуття патріотизму – ось що важливо».

Патріотизм Віталія вразив й військовослужбовця 5 Слобожанської бригади НГУ старшого солдата Сергія Соболя.

«Мене й досі переповнюють емоції. Ми усією країною стежили за справою Віталія Марківа. Почувши про події, які відбувалися саме з вуст гвардійця, з якими емоціями він згадує усе те, що пережив, та побачивши в його очах усю щирість та стійкість, я з впевненістю можу сказати, що Віталій Марків – наш герой, його стійкий характер вражає. Він патріот і я вважаю, що нам, молодим солдатам, саме такі зустрічі, з живими героями, потрібні та йдуть на користь. Вони мотивують продовжувати військову службу та захищати українську землю. – запевняє  Сергій. - Віталій Марків показав нам, як потрібно боротися не лише за себе, а за Україну. Адже це приклад, яким має бути військовий, захисник країни».

Власне, кожен з присутніх наголошував на тому, що фільм та книга – надважливі. Поділилася думками майбутня захисниця, а на сьогодні учениця Кадетського корпусу Анна Каратєєва.

«Для мене гвардієць Віталій Марків став героєм. Це доводять нам його життєві події. Мене вразило те, що він живучи спокійно в Італії та дізнавшись про ситуацію, яка склалася на батьківщині, Віталій відчув, що він потрібен тут, на рідній Україні, й приїхав її захищати, - ділиться враженнями дівчина. - Кожен громадянин повинен пам’ятати свою батьківщину, поважати та бути готовим її у будь-який момент захистити. Я вважаю, що країна повинна знати своїх героїв і вважаю Віталія Марківа героєм, який завдяки стійкості духу та незламності вистояв та не здався».

Після перегляду усі бажаючі мали можливість поставити запитання автору фільму директору Департаменту комунікацій МВС України Артему Шевченко та головному герою.

Нагадаємо, що фільм «Позивний «Італієць»» знято за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Планується, що на телевізійних екранах стрічку транслюватимуть до Дня українського добровольця - 14 березня, на телеканалі ICTV та 26 березня, до Дня Національної гвардії України - на телеканалі  «Україна».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ