новини

Фінальні іспити для майбутніх магістрів тактичного рівня

22.01.2021 15:57

У Національній академії Національної гвардії України завершуються вступні випробування для кандидатів на вступ до Академії для здобуття ступеня «магістр» тактичного рівня підготовки.

Всі абітурієнти склали комплексний іспит відповідно до обраної спеціалізації. Для гвардійців, які обрали напрям лінгвістичне забезпечення та стратегічні комунікації, іспит проводився в письмовій та усній формах. Письмова частина складалася з наступних завдань: зорово-письмовий переклад тексту з англійської мови на українську та навпаки і аудіювання з тестовою перевіркою. Усна частина передбачала бесіду з актуальних проблем сучасного життя України та країн, мова яких вивчається.

«Кількість бажаючих отримати освітній рівень «магістр» в Академії з кожним роком зростає, тому наше головне завдання – відібрати кращих військовослужбовців. Гвардійці показують доволі високу підготовку та мотивацію до отримання офіцерського звання», - зазначила завідувач кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Ірина Лисичкіна.

Для майбутніх офіцерів інженерного напряму іспит складався з теоретичних питань стосовно будови автомобільної техніки та бронетанкової техніки, порядку її організації, експлуатації та ремонту.

Абітурієнти, які обрали спеціалізацію - експлуатація та відновлення ракетного, артилерійського та стрілецького озброєння НГУ, на іспиті доповідали про основи будови та тактико-технічні характеристики стрілецької зброї.

Фахівці логістичного забезпечення показали знання з питань щодо організації військового господарства та продовольчого і речового забезпечення.

Всі абітурієнти, згідно свого фахового напрямку, склали екзамен з іноземної мови, який проводився в письмовій та усній формах. Військовослужбовці показали свої знання під час комп’ютерного лексико-граматичного тесту, співбесіди за темою, письмового перекладу оригінального тексту за спеціальністю.

Євгеній Равлюк  є курсантом Академії. Іспити гвардієць склав на відмінно, оскільки готувався до здачі на належному рівні.  «Викладачі Академії – спеціалісти високого рівня, тож ми маємо гарну можливість отримати не тільки теоретичні, але й практичні знання, враховуючи сучасні тенденції», - зазначив гвардієць.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ