новини

Фінальний ривок первинної військової підготовки першокурсників - дводенний польовий вихід

21.09.2020 15:28

 

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України завершилася первинна військово-професійна підготовка набору 2020 року для курсантів, які бажають навчатися у військовому виші.

Починаючи від 20 серпня, протягом чотирьох тижнів, хлопці та дівчата в польових умовах опановували основи військової справи.

Фінальним етапом зборів став польовий вихід, який складався із двох днів.

Під час першого дня курсанти  доставляли  боєприпаси під вогнем противника, пройшли обкатування бронетраспортером, відпрацювали тактичні прийоми дій підрозділів Нацгвардії. Також гвардійці продемонстрували прийоми рукопашного бою зі зброєю, здійснили атаку переднього краю оборони противника під час дій у пішому порядку, виконали практичні вправи з екстремальної психології, вчились надавати першу медичну допомогу та виконували вправи стрільб.


«Для мене це гарна нагода закріпити на практиці все те, чого я навчився протягом місяця перебування у навчальному центрі. Загалом, я впевнився, що обрав вірний життєвий шлях. І всі насичені заняття,  які ми відпрацювали, не виснажують, а, навпаки, примножують бажання навчатися та рухатися до своєї цілі», - поділився враженнями майбутній курсант

Під час другого дня на майбутніх першокурсників чекали нові випробування: рух за азимутом, обладнання взводного опорного пункту, відпрацювання дій особового складу в обороні і наступі.

«Первинна військова підготовка – це можливість для офіцерів познайомитись із майбутніми курсантами, а ліпше за все людина проявляє свої риси характеру в новій обстановці. Дивлячись на хлопців і  дівчат, а також на їх зміни на шляху до отримання звання курсанта, можу сказати, що важко усім, але кожен мужньо витримав усі випробування і готовий до складання військової присяги», - зазначив начальник навчального збору полковник Вячеслав Овчаренко.

Крім того, цього року вперше, протягом двох тижнів, активну участь у заняттях із курсантами брали інструктори операції UNIFIER Збройних Сил Канади в Україні. Іноземні військові ділилися знаннями у сфері тактичної медицини, військово-інженерної справи та топографії.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ