новини

Фінішна пряма офіцерів-вступників. Іспит з фізичної підготовки

03.07.2021 11:23

У Національній академії Національної гвардії України продовжується відбір кандидатів для навчання на оперативний рівень підготовки.

Протягом тижня військовослужбовці з всієї України та різних силових структур  проходять вступні випробування, аби навчатися в Академії. Офіцери вже пройшли перший етап відбору, склали додатковий іспит за спеціальністю та комплексний екзамен.

Крім того, військовослужбовці здали іспит з фізичної підготовки. Він включав в себе підтягування на перекладині чи комплексно-силову вправу, забіг на 100 метрів і крос на один кілометр.

«Одними із основних завдань, які стоять перед кандидатами на навчання під час здачі іспиту з фізичної підготовки є демонстрація сили, спритності, та витривалості військовослужбовців. Кожен кандидат викладається на повну, адже всі розуміють, що кожна оцінка може вплинути на підсумковий бал та загальний рейтинг кандидатів, – зазначив т.в.о. начальника кафедри фізичної підготовки та спорту НАНГУ підполковник Артем Турчинов. – Професійний обов’язок і необхідність кожного військовослужбовця – фізична готовність до виконання службово-бойових завдань. Тому, в Академії ми звертаємо велику увагу фізичній підготовці курсантів і офіцерів та принципово дотримуємось усіх вимог під час складання іспитів».

Вже сьогодні відбудеться заключне засідання приймальної комісії, де будуть оголошені прізвища офіцерів, які вступили на оперативний факультет.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікацій НА НГУ