новини

Фінішна пряма першокурсників Академії Нацгвардії –польовий вихід

15.09.2023 11:57

У Національній академії Національної гвардії України відбувся фінальний етап первинної військової підготовки курсантів. Хлопці та дівчата освоювали «ази» військової служби, проходили тренінги та випробування у польових умовах. Фінішною прямою для усіх став польовий вихід, під час якого майбутні першокурсники показують свої знання, навички та фізичну підготовленість.

«Первинна військова підготовка - школа військового гарту та витримки, а значить необхідної своєрідної перевірки для першокурсників. Це, по суті, перевірка новачків на витривалість, зміцнення дружних та товариських стосунків. Майбутні курсанти пізнали всі складності обраної професії. Та сьогодні ми перейшли до останнього етапу підготовки, де перевіряємо наскільки курсанти готові до фізичних та психологічних навантажень та і взагалі до навчання в Академії», - зазначив начальник табірного збору полковник Ярослав Павлов.

Під час польового виходу майбутні першокурсники пройшли виснажливі випробування з урахуванням показників часу. Вони доставляли боєприпаси, долали смугу перешкод, виконували нормативи з вогневої підготовки і тактики. Крім того, весь особовий склад пройшов випробування з тактичної медицини та екстремальної психології.

«Незважаючи на те, що кожного дня ми фізично втомлюємося та докладаємо багато зусиль щоб засвоїти нові для нас військові предмети, я задоволений, що обрав для навчання Академію Національної гвардії. Польовий вихід - це перше наше серйозне випробування після вступних іспитів, де ми повинні викластись на повну та довести, що ми достойні бути майбутнім Нацгвардії», - зазначив курсант Любомир Пущук.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ