новини

Французька мова на інтенсивних курсах

22.09.2021 16:47

 

У військовослужбовців Національної гвардії України, які прибули до Академії Нацгвардії з різних військових частин, стартували інтенсивні курси вивчення іноземних мов. Гвардійці вдосконалюють свої знання із двох іноземних мов – англійської та французької. Сьогодні ми розповімо детальніше про вивчення саме французької мови.

За словами старшого викладача французької мови мовного відділу Академії Галини Безбавної, до кінця грудня слухачі навчатимуться за досить насиченою програмою. Особлива увага акцентується на розвитку усного мовлення за різними темами, а також граматиці. 

«За програмою, спочатку ми вивчаємо теми більш загального характеру, щоб ознайомити слухачів із французькою мовою. У процесі навчання використовується багато творчих завдань, навчальних посібників, аудіо та відеоматеріалів. Така комплексна робота сприяє кращому розвитку комунікативних навичок гвардійців, - розповіла Галина Безбавна. – Дуже важливо, щоб слухачі курсів могли в подальшому вільно розмовляти та підтримувати бесіду».

Під час інтенсивних курсів із французької мови викладачі надають слухачам багато інформації щодо культури, історії, моделі поведінки французів, адже це сприяє кращому розумінню носіїв мови. Поступово слухачі переходять до вивчення військової тематики, адже одне з головних завдань інтенсивних курсів – підготувати офіцерів до використання французької мови у професійному житті.

«Враховуючи розвиток міжнародної співпраці Національної гвардії України, раджу всім військовослужбовцям звернути увагу на вивчення французької мови. Крім того, військовослужбовці Нацгвардії можуть брати участь в операціях з підтримання миру та безпеки, - запевнила Галина Безбавна. - Офіцери, які прибувають на інтенсивні курси вивчення іноземних мов добре мотивовані, адже розуміють ціль курсів. Вони намагаються максимально опрацювати матеріали, які ми надаємо. Бувають такі моменти, коли тема настільки зацікавлює, що слухачі виконують ще й додаткові завдання».

Однією зі слухачів інтенсивних курсів французької мови є лейтенант Ліліана Кучер. Французьку мову дівчина розпочала вивчати, ще коли навчалась в Академії Нацгвардії.

«За перший тиждень навчання на інтенсивних курсах я підвищила рівень мовної комунікації. Адже ми весь день спілкуємося французькою і це сприяє швидкому вивченню нової лексики. Взагалі для мене дуже цікава військова тематика. Але цивільна лексика також важлива в повсякденному житті та комунікації з носіями мови», - наголосила Ліліана Кучер.

Інтенсивні курси триватимуть до кінця грудня. Після складання контрольного тестування, офіцери отримають сертифікат на знання іноземної мови STANAG 6.001. Наявність сертифікату та характеристики, яка надсилається на кожного військовослужбовця до військової частини, де він безпосередньо проходить службу, є прямою вказівкою на набуття ним певного рівня міжкультурної комунікації.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ