новини

Герої не вмирають. Війна забрала життя головного сержанта Академії Нацгвардії

24.05.2024 09:17

У двадцять третій день травня, коли Україна відзначає День Героїв, не стало головного сержанта Національної академії Національної гвардії України майстер-сержанта Олексія Страхова.

«Принциповий, справедливий і завжди позитивний. Він був взірцем для підлеглих, професійним артилеристом», – так про Олексія Страхова говорять його побратими та всі, хто його знав.

4 травня Олексій Страхов отримав тяжкі поранення. Майже двадцять днів лікарі боролися за життя військовослужбовця, але війна забирає найкращих.

Олексій Геннадійович проходив службу в Академії з 1994 року. Посаду головного сержанта в Академії обіймав з жовтня 2018 року.

З квітня 2022 року Олексій Страхов навчав артилеристів різних підрозділів. Загалом підготував декілька сотень артилерійських розрахунків на різноманітні системи сучасних зразків.

За час повномасштабного вторгнення Олексій Страхов не раз отримував державні нагороди: медаль «За оборону міста-героя Харків», вогнепальну зброю від Міністра оборони України та наручний годинник від Командувача НГУ.

Увесь особовий склад Академії у щирій скорботі з рідними та близькими Олексія. Герой навіки залишиться в нашій пам’яті!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ