новини

Гвардійці Академії – учасники фестивалю польової кухні

04.07.2023 10:09

Особовий склад Національної академії Національної гвардії України взяв участь у восьмому фестивалі польової кухні пам’яті Тараса Сича.

Організатори фестивалю зазначили, що основним завданням фестивалю було вшанування пам’яті героїв, які загинули та допомога підрозділам, які наразі виконують бойові завдання.

«Тарас Сич був пацифістом, не тримав у руках зброю, але все одно пішов на Майдан, потім в АТО, де загинув під мінометним вогнем. Після його смерті у 2015 році ми вирішили організувати такий фестиваль», – розповів організатор Євген Майданик.

Участь у заході взяли військові польові кухні, польові кухні ДСНС, кухні та колективи закладів професійно-технічної освіти, волонтерські та громадські організації, спільноти ветеранів.

Щоб отримати "фестивальну тарілку" та скуштувати страви, які приготували учасники, гостям потрібно було зробити благодійний внесок. Учасники фестивалю готували страви у польових умовах на вогнищі. На заході була представлена не лише українська кухня, а й інших держав.

Від Академії Нацгвардії було запропоновано скуштувати 2 види польової каші, канапки з салом та чай. Крім того, під час фестивалю гості мали можливість ознайомитися з діяльністю навчального закладу, різноманітною формою одягу та екіпіруванням НГУ, поспілкуватися з курсантами та зробити спільне фото. 

«Для нас велика честь бути присутнім на цьому благодійному фестивалі. Таким чином, ми вшановуємо пам'ять усіх героїв, які полягли за захист  нашої країни. Також – це можливість розповісти молодим хлопцям та дівчатам про важливість професії військового. Дякуємо організаторам за запрошення та цікавий формат фестивалю», – зазначив курсант Дмитро.  

Усі зібрані кошти організатори фестивалю спрямують на забезпечення потреб ЗСУ, зокрема, на придбання автомобіля, генератора та системи супутникового інтернет-зв`язку Starlink.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ