новини

Курсанти Академії Нацгвардії дізналися все про створення сучасних книг

23.12.2021 11:29

Гвардійці гуманітарного факультету Національної академії Національної Гвардії України відвідали видавництво «Ранок». Одне з найбільших видавництв України спеціалізується на виготовленні навчальної, методичної та дитячої літератури.

Провів екскурсію директор видавництва Віктор Круглов, який показав увесь процес - від виробництва книжок до отримання їх читачем.

«Ми запросили хлопців та дівчат гуманітарного факультету Академії відвідати наш автоматизований логістичний центр. Під час екскурсії намагалися залишити місце не тільки для ознайомлення із процесом виготовлення книжок, але й для вікторин та інтерактиву, - зазначив Віктор Круглов. - Сьогодні наші гості дізналися багато цікавої інформації, якої не можна знайти деінде. Наприклад, що автоматизований логістичний центр пропускає через себе близько 3 000 000 книг на місяць. Стелажі з книжками сягають 5-ти поверхового будинку заввишки, а наш автоматизований логістичний центр (далі - АЛЦ) настільки сучасний, що одна людина спроможна заповнити цілу вантажівку товаром всього за 7 хвилин. Ми дуже радіємо нашим новим гостям, бо від їх емоцій самі надихаємося  позитивом, а це підвищує продуктивність та сприяє творчій атмосфері у видавництві».  

Також курсанти Академії дізналися, що кожне замовлення формується автоматично, спеціальна система самостійно обирає оптимальний маршрут та економить час оператора складу. Більше того, автоматична система складу настільки досконала, що норма помилок складає 1 помилка на 10 000 рядків замовлення. Всі замовлення, як дві книжки так і два ящики книжок, відправляються до своїх замовників безпосередньо зі складу, бо на території АЛЦ працюють спеціальні окремі відділення Нової пошти та Укрпошти.

Курсанти були вражені не тільки масштабом виробництва, але й дизайном  логістичного центру видавництва. Творчий робочий простір редакцій та офісних приміщень було розроблено архітектором, який надихався креативними ідеями дизайну та ергономіки офісів GOOGLE. Творчість тут підтримується усюди, саме тому в АЛЦ немає пустих стель. Виставка робіт іллюстраторів, картини художників, пам'ятні картини із Занзібару, навіть стелі на сходах розфарбовані, а малюють чи пишуть там співробітники.

«Ще з дитинства моєю мрією було мати кімнату від стелі до підлоги заповнену книгами. Сьогодні я на власні очі побачила, що це цілком можливо, адже стелажі на складі сягають п’ятиповерхового будинку і вони вщент заповнені книжками, - усміхається курсантка Соломія Хулап. -  Мені сподобалося абсолютно все – від запаху книжок до дизайну приміщень. Як майбутній психолог я розумію наскільки атмосфера, яка панує на робочому місці, впливає на продуктивність працівників. Не дивно, що книги видавництва «Ранок» користуються попитом, адже такої позитивної енергетики, яка відходить від кожного з працівників видавництва, я давно не зустрічала. Дуже вдячна за теплий прийом! Цей день залишиться у моїй пам’яті назавжди».

Після завершення екскурсії, курсанти ще довго не хотіли покидати видавництво «Ранок». Гвардійці дякували Віктору Круглову за екскурсію, робили фото на згадку та намагалися якнайдовше затриматися у місці, де «народжуються» книги.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ