новини

Гвардійці Академії долучились до акції «16 днів проти насильства»

03.12.2023 11:11

Військовослужбовці Національної академії Національної гвардії України приєдналися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Психологи Академії розповіли про психологічне насильство, надали інформацію щодо звернення за допомогою у випадку виявлення насильства. Крім того, продемонстрували гвардійцям відеоролик про те, як психологічне насильство впливає на мозок людини та запускає процеси його руйнування.

Старший помічник начальника юридичного відділу майор Дмитро Щупакін розказав про протидію домашньому насильству та про законні способи захисту від домашнього насильства.

Про те, як уберегтися від духовного насильства розповів начальник служби військового капеланства отець Григорій.

«Мета заходу – привернути увагу до проблем подолання домашнього насильства, підвищити рівень обізнаності особового складу щодо форм насильства, алгоритмів дії для потерпілих та захисту прав жінок і чоловіків. Домашнє насильство в умовах повномасштабного вторгнення нікуди не зникло, а навпаки, може лише загострюватися. І робота в цьому напрямку значно посилилася. Загалом, кожен громадянин повинен знати, що будь-які прояви насильства є порушенням прав людини і він має право звернутися за допомогою, а не замовчувати», - розповідає начальник відділу по роботі з особовим складом підполковник Михайло Прядка.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ