новини

Гвардійці Академії долучилися до допомоги постраждалим у лікарні «Охматдит» після ракетного обстрілу

01.08.2024 12:47

Що відомо про обстріл НДСЛ "Охматдит" у Києві 8 липня:

Зранку 8 липня на Київщині та в Києві працювали сили ППО через ракетну атаку росії. Уламки впали в семи районах столиці. Загинули 33 людини, більше сотні постраждали, зокрема 10 дітей.

Найбільша дитяча лікарня України – київський «Охматдит» зазнала великих руйнувань через ворожу атаку. Ракети повністю зруйнували будівлю відділення токсикології, а також серйозно пошкодили ще чотири, в тому числі новий корпус лікарні, який було відкрито в 2021 році. Під час атаки на лікарню загинули дві людини, за медичною допомогою звернулося 32 поранених, з травмами було госпіталізовано вісьмох дітей.

Війська росії цілеспрямовано запустили по дитячому медзакладу ракету Х-101.

 

Одразу після атаки кияни кинулися до лікарні, щоб допомогти розбирати завали та принести усе необхідне для постраждалих: ліки, одяг, продукти харчування та воду. Одночасно в Україні запустили кілька великих зборів на допомогу «Охматдиту», перші результати яких вчергове показали єдність українці та їхню здатність консолідуватися заради допомоги іншим у важкі моменти.

Як свідчать дані monobank, UNITED24 та інші заяви про прямі пожертви, лише протягом доби український бізнес та небайдужі громадяни зібрали сотні мільйонів гривень на відбудову зруйнованих російськими ракетами корпусів дитячої клініки «Охматдит» та на закупівлю сучасного обладнання.

 

Військовослужбовці Національної академії Національної гвардії України також долучилися до підтримки постраждалих від ракетного обстрілу. Особовий склад зібрав фінансову допомогу в розмірі 126 500 тисяч гривень. Гроші переказали на офіційний рахунок Національної дитячої лікарні «Охматдит» МОЗ України.

 

Висловлюємо співчуття сім’ям загиблих та постраждалим від російського терору.

 

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ