новини

Гвардійці Академії долучилися до легкоатлетичного забігу «Ветеран Kharkiv Ukraine 10 km»

11.10.2021 16:29

У Харкові до Дня захисників та захисниць України пройшов легкоатлетичний забіг «ВЕТЕРАН Kharkiv Ukraine 10 km».

Захід проведено в рамках проекту «Рух ветеранів» за підтримки Управління соціальних питань Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації. Варто відзначити, що забіг відбувається вже 4 рік підряд.

У забігу брали участь учасники бойових дій, дружини та діти ветеранів. Забіг проводився на три дистанції: діти – 1 кілометр, жінки – 5 кілометрів, чоловіки – 10 кілометрів.

6 курсантів зі збірної команди Національної академії Національної гвардії України та 3 офіцери взяли участь у забігу.

Викладач кафедри фізичної підготовки та спорту лейтенант Володимир Катихін розповідає, що такі заходи є важливими для військових Академії і  честь пробігти за кожного з тих, хто захищає нашу державу та є учасником бойових дій.

«Багато спортсменів підтримали цей захід, адже саме так ми підтримуємо ветеранів. І для гвардійців Академії це вже є доброю  традицією долучатися до таких заходів», - зазначає лейтенант Володимир Катихін.

Усі учасники Академії Нацгвардії отримали пам’ятну медаль за участь у забігу.

«Спортивний забіг проводиться для того, щоб об’єднати людей довкола захисників України, підтримувати здоровий спосіб життя. Також надає можливість для спілкування і налагодження контактів між військовими та цивільними. Крім того, сьогодні я посів 2 місце у віковій групі (25-30 років)», - розповідає курсовий офіцер курсу №1 командно-штабного факультету старший лейтенант Антон Чумак.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ