новини

Гвардійці Академії Нацгвардії відзначили свято Водохреща

20.01.2021 16:20

Особовий склад Національної академії Національної гвардії України долучився до святкування християнського свята – Хрещення Господнього.

Цього дня офіцери та курсанти командно-штабного факультету, які несуть службу у навчальному центрі Академії окуналися в ополонку.

Перш ніж зануритися, отець Омелян проголосив молитву та освятив воду. Він наголосив, що цей день воістину святий, тож кожен, хто від усього серця жадає прощення та очищення, обов'язково його отримає.

«Купання на Водохреща згуртовує колектив Академії Нацгвардії, надає міцного здоров'я та енергії на цілий рік для здійснення нових планів та досягнень. Тому, занурившись, усі без винятку відчули справжній дух відваги та гарту», - зазначив заступник начальника Академії з озброєння та техніки – начальник відділу технічного забезпечення полковник Олег Шабалін. 

Загалом, гвардійський колектив вже не перший рік підтримує християнську традицію. В цей день завжди всі бажаючі, починаючи від начальника Академії та до солдата батальйону забезпечення навчального процесу, завжди мають змогу зануритися в ополонку.

«Чудовий день, чудове свято! Емоції просто неймовірні. Відчуваю себе дуже добре, хоча це мій перший досвід купання взимку. В такий момент, навіть після льодяної води, відчуваєш тільки тепло та дух великого свята», - поділився враженнями курсант командно-штабного факультету Данило Савченко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ