новини

Гвардійці Академії навчалися використовувати автоматизоване місце психолога

20.11.2020 18:09

 

Курсанти гуманітарного факультету Академії Нацгвардії, які опановують спеціальність «Психологія», під час практичного заняття ознайомилися із автоматизованим робочим місцем психолога.

Цей інноваційний програмний комплекс дозволяє психологам у військових частинах мінімізувати документообіг, а також спрощує систему поєднання інформації у журналах, звітах та планах. На сьогодні, робота над автоматизованим комплексом завершена, вперше, апробацію почали у жовтні 2020 року на базі Східного та Північно-Київського територіальних управлінь.

«Якщо раніше психолог проводив багато часу заповнюючи паперові журнали чи картки, сьогодні вся інформація знаходиться у електронному вигляді, - зазначив старший викладач кафедри психології та педагогіки підполковник Андрій Пащенко. – Через півтора роки курсанти з якими було проведено заняття стануть спеціалістами підрозділів психологічного забезпечення. Переконаний, що на той час вони вже в обов’язковому порядку матимуть автоматизовані робочі місця у своїх військових частинах. Відтак, на сьогодні дуже важливо пояснити специфіку користування таким продуктом. Більше того, у наш час, молоді люди більш розвинуті в інноваційному сегменті, тому робота з автоматизованою системою не викликає у них особливих складнощів. Навпаки, курсантам цікаво пізнавати нове, адже вони бачать, що за технологіями майбутнє».

Крім того, курсанти ознайомилися з можливостями комплексу, його наповненням та функціями.

«Під час заняття ми мали можливість відпрацювати навички роботи з автоматизованим місцем психолога. Практична спрямованість заняття дуже важлива, адже з цією системою ми будемо зіштовхуватися безпосередньо під час служби у військових частинах, - прокоментувала курсантка Анастасія Андрущенко. – Під час заняття я зрозуміла, що цей програмний продукт полегшує планування на рік, півріччя, квартал, місяць і навіть на день, адже мінімізує витрату часу. Використовуючи автоматизовану систему, ми також маємо можливість, скажімо, робити нагадування про заходи на рік чи на місяць, що значно поліпшує контроль за їх виконанням».

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ