новини

Гвардійці Академії навчилися ліквідовувати пожежу

28.04.2023 10:11

Військові Академії Національної гвардії України навчалися ліквідовувати пожежу під керівництвом побратимів із Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Викладачі ліцею цивільного захисту навчили курсантів ліквідувати пожежу. На заняттях гвардійці відпрацьовували як теорію, так і практику.

Під час практичної частини позаштатна команда вдосконалювала навички оперативного висування особового складу до місця пожежі, застосування протипожежних рукавів, відпрацьовували гасіння умовної пожежі.

Робота рятувальника вимагає особливої уваги, як до постраждалих, так і до збереження життя особового складу. У період навчання хлопці опанували початкову підготовку рятувальника та роботу у складі підрозділу. Мені подобається ця група, курсанти вмотивовані й мені як викладачу потрібно лише «шліфувати цей алмаз», – поділився враженнями від навчання гвардійців викладач спеціальних дисциплін Геннадій Седой

Заняття тривали тиждень. Головною ідеєю навчань була підготовка особового складу до дій у надзвичайних ситуаціях та розрахунку сил і засобів, які залучаються до ліквідації пожежі.

У складі підрозділу серед нацгвардійців є курсант, який вже закінчив Вище професійне училище львівського університету безпеки життєдіяльності.

«Я дуже радію, що досвід який я здобув під час навчання на рятувальника тепер знадобився мені у службі в Академії Національної гвардії України. На цих навчаннях я ще ділився знаннями з побратимами-гвардійцями та допомагав викладачу зі спорядженням для того, щоб час проходив максимально ефективно і хлопці не відволікались на організаційні питання. Академію НГУ я обрав для того, щоб здобути вищу освіту та всебічно розвиватися. Вважаю, що подібного роду навчання дуже «прокачують» можливості взаємодії структур і життєві знання кожного офіцера»,- розповів про свій досвід курсант командно-штабного факультету Ілля Калинчук.

Військовослужбовці Національної гвардії України, через розташування підрозділів в зоні бойових дій, часто прибувають перші на місця влучання ворожих ракет в цивільну інфраструктуру. До прибуття рятувальників на місце події, а після і спільно з ними, гвардійці можуть здійснювати заходи по спасінню постраждалих.

Найважливіше – це збереження життя людини у надзвичайних ситуаціях, для виконання цього завдання і тренувалися гвардійці Академії НГУ.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ