новини

Гвардійці Академії обговорили питання правового забезпечення

30.11.2021 15:55

У Національній академії Національної гвардії України відбувся науково-практичний семінар «Актуальні питання правового забезпечення у сучасних умовах». Захід організували представники кафедри правового забезпечення гуманітарного факультету Академії.

Участь у семінарі взяли 20 науковців різних кафедр гуманітарного факультету, співробітники науково-організаційного відділу та курсанти гуманітарного факультету Академії. Представники інших вищих навчальних закладів надіслали тези доповідей.

Головною метою науково-практичного семінару стало виявлення та обговорення основних напрямків наукових досліджень щодо правового забезпечення і політичних поглядів на службово-бойову діяльність сил сектору безпеки та оборони України.

Керівником організаційного комітету науково-практичного семінару виступив начальник гуманітарного факультету полковник Сергій Іщенко,  а заступником - доцент кафедри правового забезпечення, кандидат юридичних наук полковник Едуард Полтавський.

«У період реформування правоохоронних органів та судової системи держави, під час особливого періоду, який у нас оголошено, анексії деяких регіонів Луганської та Донецької областей і анексії Криму, важливо організувати правову взаємодію та нормативно-правове забезпечення діяльності правоохоронного блоку всіх правоохоронних органів, для виконання поставлених у сьогоденні завдань», -  наголосив полковник Едуард Полтавський.

У рамках заходу розглядалися такі напрямки, як науково-практичне супроводження повсякденної діяльності НГУ: організаційно-правові засади, правові аспекти морально-психологічного забезпечення бойової та мобілізаційної готовності, навчання, службово-бойової діяльності та бойових дій. Звертали увагу на правові засади соціально-гуманітарних аспектів службово-бойової діяльності сил сектору безпеки і оборони України, науково-правове обґрунтування застосування прикладних інформаційних технологій для реформування сектору безпеки і оборони у цілому та НГУ зокрема. А також робили акцент на проблемних  питаннях реформування та удосконалення правового забезпечення в сучасних економічних умовах. Крім того, цікавилися світовим досвідом цивільно-військового співробітництва та проблеми його становлення і розвитку в Україні.

За результатами виступів на науково-практичному семінарі планується видання електронного збірника тез доповідей.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ