новини

Гвардійці Академії обговорюють питання освітньо-наукового забезпечення

26.11.2021 16:40

 

У Національній академії Національної гвардії України відбулася друга Міжнародна науково-практична онлайн-конференція: «Освітньо-наукове забезпечення діяльності складових сектору безпеки і оборони України». Організатором заходу стала Національна академія державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Наш навчальний заклад у числі семи закладів вищої освіти сектору безпеки і оборони України виступив у якості співорганізатора конференції.

Основною метою конференції стало обговорення стану та перспектив розвитку освіти та науки у закладах вищої освіти сектору безпеки і оборони, а також пошук шляхів удосконалення взаємодії між правоохоронними органами та військовими формуваннями України під час їх спільних дій щодо забезпечення національної безпеки держави.

Академію Нацгвардії на заході представляли перший заступник начальника Національної академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов та  професор кафедри психології та педагогіки Академії, кандидат педагогічних наук, доцент Світлана Ізбаш.

Генерал-майор Олександр Морозов звернувся до всіх організаторів та учасників з вітальним словом, а професор Світлана Ізбаш взяла участь у пленарному засіданні секції «Психолого-педагогічні та морально-психологічні проблеми професійної підготовки персоналу сектору безпеки й оборони України».

«Наукові та науково-педагогічні працівники наукових установ та закладів вищої освіти у тому числі й сил сектору безпеки і оборони України щороку роблять вагомий внесок у розвиток державної безпеки, військового управління, забезпечення військ (сил), озброєння та військової техніки, - наголосив генерал-майор Олександр Морозов. - Надзвичайно важливо, що цей захід відбувається у такому потужному науковому середовищі за участю представників відомих наукових шкіл, установ, організацій у рамках міжгалузевого та мультидисциплінарного підходу. Тому проведення спільної конференції має позитивно вплинути на підвищення ефективності наукових досліджень наших закладів (установ), які працюють у такій важливій для країни галузі, особливо в умовах сьогодення».

Під час конференції розглядалися питання забезпечення міжнародної національної та прикордонної безпеки, державне і військове управління складових сектору безпеки й оборони України, правові аспекти національних безпекових та оборонних спроможностей, а також питання, пов’язані з озброєнням, військовою технікою та всебічним забезпеченням оперативно-службових (бойових) дій структур сектору безпеки й оборони України.  

Міжнародна конференція доводить, що дослідження, які проводяться в Академії, актуальні як для України, так і закордоном.

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ