новини

Гвардійці Академії опановують підходи до планування операції за стандартами НАТО

01.02.2021 16:42

 

Вже не один рік викладачі кафедри тактики Академії Нацгвардії активно співпрацюють із представниками місії UNIFIER в Україні. У рамках співпраці гвардійці навчаються підходам до планування операції за стандартами НАТО. А цього року вперше, заняття, направлені на оволодіння стандартами НАТО, почали проводитися із курсантами першого року навчання командно-штабного факультету Академії.

«Різниця між викладанням за нашими стандартами та стандартами НАТО дуже схожа. Зокрема, такі підходи застосовуються у роботі командира, але в представників місії UNIFIER в Україні вони більш деталізовані, - розповів підполковник Євген Яковенко. - Раніше таких занять, та ще й з курсантами першого року навчання, не проводилося. Помітив, що майбутні командири дуже зацікавлені почутим. Зміни підходів та стандартів до навчання – це, безумовно, щось нове для них».

Під час бінарного заняття, майбутні офіцери розглянули питання щодо створення попереднього плану дій та перехід до попередніх дій. Акцентували увагу на проведенні розвідки та завершенні створення плану дій. Важливим моментом було й отримання досвіду віддачі бойового наказу на дії та контроль за його виконанням.

«На занятті курсанти стисло розглянули порядок роботи іноземного командира під час отримання завдання. Ми розуміємо, що ця тема доволі нелегка для першого року навчання, але за стандартами НАТО кожен військовослужбовець, навіть на рівні солдата, повинен розуміти роботу командира та порядок його дій у тій чи іншій ситуації, - зазначив майор Костянтин Чурсін. - Згідно з програмою, наступна наша зустріч із курсантами відбудеться на початку другого року навчання. Тоді ми плануємо проводити практичні заняття із курсантами, які вже будуть у ролі командирів відділення».

Довідково:

Дисципліна: «Загальна тактика».

Тема: «Етапи управління підрозділом під час підготовки та виконання бойових завдань».

Керівник заняття: доцент кафедри тактики підполковник Євген Яковенко.

Бінарне заняття проведено спільно: зі старшим офіцером відділу оцінювання та сертифікації управління планування оцінювання та сертифікації департаменту професійної підготовки Головного управління Національної гвардії України, майор Костянтин Чурсін.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ