новини

Гвардійці Академії опановують практичні навички роботи з гранатометом

27.01.2021 11:53

Заняття з вогневої підготовки є одними з основоположних для курсантів Академії. Майбутні офіцери вивчають всі види озброєння, які є на оснащенні Національної гвардії України. Цього разу логісти другого року навчання опановували 30-мм гранатомет АГС-17 та 73-мм гранатомет СПГ-9М. Заняття пройшло в рамках дисципліни «Стрілецька зброя та вогнева підготовка».

Гвардійці на практиці навчалися розбиранню та складанню після неповного розбирання та складання гранатомету АГС-17 та СПГ-9М. Курсанти освоїли приведення гранатомету з похідного положення у бойове та навпаки. Набули навичок у розряджанні та заряджанні гранатометів і вивірці оптичних прицілів.

«Це вже третє заняття на якому ми вивчаємо практичну роботу з гранатомету АГС-17 та СПГ-9М. Якщо перше заняття носило більше загальний характер, адже курсанти вивчали призначення, будову, бойові властивості озброєння, то сьогодні ми набуті знання відпрацьовували на практиці, - розповів викладач кафедри вогневої підготовки майор Дмитро Чуканівський. -  Оскільки, цей вид зброї знаходиться майже в кожному підрозділі Національної гвардії України, то курсанти, як майбутні офіцери, повинні досконало оволодіти  навичками роботи з гранатометом». 

Заняття проходило в вогневому комплексі Академії. Викладач зазначив, що саме в пункті постійної дислокації це місце спеціально відведене для практичних занять з курсантами. Наприклад, якщо потрібно привести гранатомет із похідного в бойове положення, необхідно дотримуватися визначеної відстані, а в простому класі це зробити неможливо.

«Сьогоднішнє заняття дуже зацікавило мене. Особливо сподобався процес розряджання та заряджання гранатометів, а також вивірка оптичних прицілів, - поділився враженнями сержант Костянтин Жердій. - Незважаючи на те, що я опановую спеціальність військового автомобіліста, досвід роботи з гранатометом обов’язково стане мені в нагоді вже у військах».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ