новини

Гвардійці Академії опанували сучасні скіли з лідерства

19.11.2021 15:42

Сьогодні у Національній академії Національної гвардії України завершився вступний курс НАТО 2021. Впродовж чотирьох  днів більше 50-ти курсантів та курсанток отримали знання з ґендерних питань та питань лідерства.

Останні два дні були присвячені питанням лідерства.  

Під час тренінгів, для кращої онлайн-комунікації, всі учасники були розподілені на групи по 6-7 чоловік. Гвардійці отримували ситуативні завдання, які обговорювали в групах. 

Особлива увага приділялася питанням лідерства в невизначений та складний час та що потрібно, щоб стати ефективним лідером. Розглядалися питання жіночого військового лідерства на прикладах ЗС Канади.

Старший офіцер відділу євроатлантичної інтеграції Академії старший лейтенант Тетяна Радванська провела тренінг щодо вміння працювати в команді. Заступниця командира мінометної батареї по роботі з особовим складом військової частини 3018 Національної гвардії України лейтенант Христина Бойчук поділилася досвідом випускниць та випускників Академії щодо врахування ґендерного підходу у лідерстві під час виконання обов’язків військової служби в Національній гвардії України.

Також спікери провели тренінг з лідерства і ефективного управління та розглянули, чому ці поняття взаємопов’язані. Обговорили питання лідерства в суспільстві та культурні та духовні відмінності лідерства.

Наостанок професорка кафедри філології, перекладу та стратегічних комунікацій Поліна Ткач провела провела з гвардійцями практичне завдання з лідерства в умовах невизначеності.

«Це кейс відомого дослідника Південного полюсу Ернеста Шеклтона, історія якого надихнула багатьох дослідників на наукові розвідки з лідерства. Потрапивши  кризову ситуацію, при всіх змінюваних обставинах, Шеклтон не втратив оптимізму, упевнено вів людей за собою і в надзвичайних умовах досяг, здається, неможливого – зберіг життя всіх учасників експедиції. Сьогодні на занятті ми прагнули розібратися, як йому це вдалося», - розповідає Поліна Ткач.

Професорка розпочала заняття із вправи на розвиток формування стратегії дій у невизначених ситуаціях, прояву гнучкості під час кризи. Дізналися майбутні офіцери й про те, як пристосовувати свої методи до кожної конкретної ситуації і конкретної людини.

Курсантка гуманітарного факультету молодший сержант Софія Лаврова навчається на третьому році навчання. За її словами, вона отримала від тренінгів багато нової інформації та позитивних емоцій. Дівчина вважає, що це гарний досвід, адже в майбутньому вона буде працювати з особовим складом.

«Найбільше мені запам’яталася робота в команді, коли ми працюємо з аудиторією, - поділилася враженнями молодший сержант Софія Лаврова. - Хоча це своєрідне тренування, але ми змогли прокачати багато скілів та стати більш впевненими і комунікабельними».

Заступниця керівника Програми професійного розвитку НАТО-Україна  Анастасія Мішкіна акцентувала увагу на прогресивних факторах співпраці з Академією Національної гвардії України.

«Вступний курс НАТО 2021 є демонстрацією нашої спільної готовності до змін та швидкої адаптації до будь-яких ситуацій, для збереження спільно напрацьованого прогресу, - підсумувала Анастасія Мішкіна. - Віримо, що курсанти опанували нові навички з ґендерних питань та питань лідерства, які потрібні для їхнього професійного зростання.  Крім того, онлайн-формат допоміг залучити експертів, які б наразі не змогли приїхати до Академії».

На завершення, для встановлення зворотного зв’язку між учасниками та організаторами, курсанти заповнили опитувальник.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ