новини

Гвардійці Академії опанували сучасні техніки публічних виступів

31.03.2021 17:33

 

У Національній академії Національної гвардії України продовжується вступний курс НАТО. У рамках модуля більше 50-ти курсантів гуманітарного та командно-штабного факультетів Академії вдосконалюють навички публічних виступів. Особливістю цьогорічного курсу є те, що вперше він проходить в онлайн-форматі.

«Сьогоднішні навички публічних виступів допоможуть вам правильно презентувати себе, бути більш професійними, мати можливість спілкуватися із великими аудиторіями та нести себе у професійному амплуа, - наголосила заступник керівника Програми НАТО-Україна з професійного розвитку Анастасія Мішкіна. - Працюйте над собою, над своїм образом мислення. Знайте, що ми пишаємося вашою роботою».

Важливими для розвитку навичок публічних виступів стали тренінгові заняття від бізнес-тренера, експерта у сфері soft skills Олени Жаворонкової.

Експерт розпочала заняття із вправи на розвиток мовленнєвої креативності. Потім курсанти ознайомилися із техніками залучення й утримання уваги аудиторії. Дізналися майбутні офіцери й про прийоми для надихання та переконання особового складу. Наприкінці першої частини, Олена Жаворонкова розповіла про те як працювати зі складною аудиторією і провокаційними питаннями, зокрема, що роботи спікеру та як реагувати. При цьому, вся нова інформація була закріплена курсантами під час роботи над завданнями.

Під час другої частини модуля, який провела старший інспектор відділу євроатлантичної інтеграції Каріна Сіроус, перед гвардійцями стояло завдання написати промову на тему «Чи може одна людина змінити світ?». При написанні промови необхідно було використовувати прийоми композиції, а також записати промову на відео.

«Це допоможе подолати страх публічних виступів та виступів у онлайн- форматі, бо це ще один виклик сьогодення із яким ми намагалися боротися й надавати необхідні навички спілкування, - зазначила Каріна Сіроус. – Взагалі, я вдячна нашим партнерам з Офісу НАТО-Україна, що ми, незважаючи на виклик із пандемією COVID-19, завдяки спільним зусиллям запустили цей курс. Переконана, що навички з публічних виступів стануть у нагоді курсантам під час подальшої служби».

Курсанти другого року навчання командно-штабного факультету Сергій Косько та Станіслав Заворуєв отримали від тренінгів багато нової інформації та позитивних емоцій. Хлопці вважають, що це гарний досвід, адже в майбутньому вони будуть працювати з особовим складом.

«Найбільше мені запам’яталася робота в команді, коли ми працюємо з аудиторією, - поділився враженнями Сергій Косько. - Хоча це своєрідне тренування, але ми змогли прокачати багато навичок та стати більш впевненими і комунікабельними».

«Знання експертів та їх підхід до тренінгових занять вразили мене, радий, що мені надали можливість стати учасником, - розповів Станіслав Заворуєв. - Мені сподобалося висловлювати свою точку зору перед натовпом. Здається, що це не тільки розширило моє світосприйняття, але й зробило більш сміливим».    

На завершення, для встановлення зворотного зв’язку між учасниками та організаторами, курсанти заповнили опитувальник.

Вже з наступного тижня розпочнеться новий модуль під час якого гвардійці матимуть можливість вдосконалити знання зі стратегічних комунікацій.   

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ