новини

Гвардійці Академії ознайомилися із основами організації служби державного підприємства

26.11.2020 17:33

 

З курсантами командно-штабного факультету було проведене бінарне заняття за темою «Основи бойової служби чатового на контрольно-перепускному пункті важливого державного об’єкту з пропуску людей». Заняття відбулося у рамках вивчення навчальної дисципліни «Тактична підготовка військ» на кафедрі тактико-спеціальної підготовки.

Організували та провели заняття старший викладач кафедри підполковник Сергій Черкашин разом із представником управління безпеки державного підприємства «Завод імені В. О. Малишева», яке належить до сфери управління державного концерну УкрОборонПром, Вадимом Фуртасом. Зустріч із курсантами відбулася на одному з контрольно-перепускних пунктів із пропуску людей зазначеного підприємства.

У процесі проведення заняття здобувачі вищої освіти ознайомились із основами пропускного режиму, видами перепусток, порядком і вимогами щодо їх оформлення, методикою перевірки перепусток, діями чатового на контрольно-перепускному пункті з пропуску людей при виявленні порушень пропускного режиму тощо. Також, курсанти практично виконали норматив щодо визначення належності перепустки об’єкту і правильності її оформлення.

«Відомо, що однією із функцій Національної гвардії України є охорона важливих державних об’єктів. На виконання зазначеної функції, відповідно до покладених завдань, військові частини і підрозділи з охорони важливих державних об’єктів Національної гвардії України здійснюють в установленому порядку пропускний режим на об’єктах, що охороняються, - зазначив підполковник Сергій Черкашин. - Лише тверді знання та суворе дотримання встановлених правил перепускного режиму унеможливіть несанкціонований прохід (вихід) осіб на (з) територію охоронюваного об’єкта. Отже, теоретичні заняття та практичні навички, які отримали курсанти під час проведення заняття, стануть у майбутньому запорукою успішного виконання завдань із охорони важливих державних об’єктів».

Курсант Дмитро Завеля вперше на такому занятті як і на самому підприємстві. Гвардійцю дуже сподобався нестандартний підхід до вивчення теми заняття, що сприяє кращому запам’ятовуванню важливих моментів під час виконання обов’язків чатового.  

«Особисто для мене, бінарне заняття було дуже цікавим. Начальник воєнізованої охорони підприємства досить змістовно розповів про специфіку роботи чатового на контрольно-перепускному пункті, - прокоментував Дмитро Завеля. - Найбільше мене вразили історії як чатові підприємства затримують порушників. Я не тільки ознайомився із основами пропускного режиму, але й зрозумів, що ця професія має безліч нюансів, а також потребує пильності та самовіддачі». 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ