новини

Гвардійці Академії піднялись на вершину гори Говерла

14.05.2024 10:56

Курсанти та офіцери Національної академії Національної гвардії України піднялись на найвищу вершину Українських Карпат – гору Говерлу її висота над рівнем моря складає 2061 метр.

 

Перед початком польових практичних занять гвардійці мали час для того, щоб корисно та цікаво відпочити. Військові здійснили сходження на Говерлу на міжнародний День матері, тому вирішили присвятити підйом на гору всім матерям загиблих захисників України.

 

«Під час сходження людина не бачить шлях, який ще потрібно подолати попереду, це дуже проявляє силу духу, попри високе фізичне навантаження, витривалість та мотивація до цілі повинні перемогти над думками здатися. Окрім цього, сходження корисно вплинуло на відносини в колективі, хлопці та дівчата разом думали над обраними шляхами, вирішували питання провізії та долали спільні труднощі. В такий спосіб гарно проявляються якості кожної людини. Не дивлячись на те, що під час підйому вже майже на вершину був сильний вітер та було слизько через сніг. Весь попередній шлях, було сонячно та тепло, тому з погодою нам пощастило», - зазначив заступник начальника гуманітарного факультету з навчальної роботи - начальник навчальної частини підполковник Андрій Дорофєєв.

 

Загалом 90 гвардійців Академії піднялись на найвищу точку України. Перша група курсантів вклалася у час 1 година 20 хвилин при тому, що рекорд сходження на Говерлу складає 58 хвилин і 25 секунд.

 

«Я відчувала почуття гордості й задоволення від того, що вдалося подолати важку дистанцію та піднятися на вершину. Захопливе враження було від красивого краєвиду з висоти, видимість гір та долин, неба та хмар. Я відчула почуття свободи та безмежності. Бути на вершині гори Говерла - це враження, яке залишає незабутні спогади на все життя. Атмосфера в колективі була дружня та сприяла спільному досягненню мети. Ми підтримували та підбадьорювали один одного. Сходження на гору стало корисним для зміцнення дружби та спільної командної роботи», - ділиться враженнями курсантка гуманітарного факультету старший солдат Юлія Русецька.

 

Для того, щоб відзначити сходження на гору  гвардійці встановили на вершині Державний Прапор України та Прапор Національної академії Національної гвардії України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ