новини

Гвардійці Академії підтримали Захисників в рамках забігу «Під вишнями»

18.06.2024 16:24

Понад 700-та гвардійців Національної академії Національної гвардії України пробігли 5 кілометрів в рамках благодійного забігу на підтримку Захисників та Захисниць України, які виконують бойові завдання на Харківському напрямку. Курсанти та офіцери Академії зібрали кошти для закупівлі приладів радіоелектронної боротьби та систему дистанційного розмінування, прилади будуть захищати життя наших військових від ворожих атак.

 

«Мені приємно підтримати військових, які захищають Україну, тим більше мій рідний Харків,  вони повинні знати та відчувати нашу вдячність, сьогоднішня пробіжка – це хоч і маленька, але видима та масова підтримка наших захисників. П’ять кілометрів – це дистанція, яку можуть пробігти багато людей, вона не потребує важкої підготовки. Тож, долучатися до благодійних ініціатив насправді це легше ніж ви думаєте», - розповів курсант командно-штабного факультету Сергій Моспан.

 

За підсумками результатів забігу кращий час показали:

 

Серед чоловіків:

Сергій Моспан – курсант командно-штабного факультету подолав дистанцію за 19 хвилин.

 

Серед жінок:

Марія Штиба – курсантка командно-штабного факультету з часом маршруту 24 хвилини.

 

Гвардійці Академії регулярно беруть участь у флешмобах та заходах підтримки Захисників України.

 

«Це наймасштабніший забіг, який є за всю історію Академії, ми з офіцерами кафедри фізичної підготовки та спорту дуже вдячні всім гвардійцям, які підтримали ініціативу подолання благодійної дистанції. Приємно знати, що курсанти Академії розуміють, важливість підтримки військових Сил безпеки та оборони України», - зазначив старший викладач кафедри фізичної підготовки та спорту майор Артем Корольов.

Наприкінці маршруту перші 40 учасників були нагороджені пам’ятними медалями забігу.

 

Розуміння того, що захисникам на позиціях дуже важко, як фізично, так і морально, не давало збавити темп та десь здатися. Хотілось бігти та показувати, що українці сильні, спортивні та об’єднані у своїх ідеях та цінностях. Ми раді, що маємо змогу допомогти нашим підрозділам», - додала курсантка командно-штабного факультету Марія Штиба.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ