новини

Гвардійці Академії поглибили знання з питань гендерної рівності в гуманітарній сфері

30.07.2021 11:05

Курсанти Національної академії Національної гвардії України гуманітарного факультету долучилися до Міжнародного семінару з просування порядку денного «Жінки, Мир, Безпека» та «Молодь, Мир, Безпека».

Організатором заходу виступила Глобальна мережа жінок-миробудівниць та Центр Розвиток демократії.

Захід проходив у дистанційному форматі англійською мовою.

Впродовж декількох годин учасники з різних країн світу обговорювали питання, пов'язані з визначенням методів підходу до основ залучення чоловіків та хлопців на більш систематичному рівні до ефективного впровадження гендерної рівності в гуманітарній сфері.

Також на семінарі акцентували увагу на питаннях розвитку жіночого лідерства.

«Вважаю, що курсанти отримали не тільки багато нової інформації, але ще й розширили своє світосприйняття у контексті гендерної рівності, спостерігаючи за виступами міжнародних спікерів та спікерок, - зазначив офіцер відділу євроатлантичної інтеграції старший лейтенант Дмитро Одерій. - Зокрема, учасники з'ясували, яким чином ми можемо поглибити гендерні перспективи в аналізах конфліктів, а також як можна прийняти більш активну роль у підтримці жіночого лідерства через регіональний, національний та місцевий плани дій «Жінки, Мир, Безпека»».

Курсантка Анастасія Андрущенко під час онлайн-семінару звертала особливу увагу на питання, пов'язані з сектором безпеки.

«Військових часто мобілізують у випадку гуманітарних криз та надзвичайних ситуацій, тому для мене було важливо отримати інформацію щодо такого моменту, як організація відповідальності перед законом та політикою дотримання прав жінок та гендерної рівності, - прокоментувала Анастасія Андрущенко. - Більше того, оскільки в інституціях сектору безпеки домінують чоловіки, я отримала вичерпну відповідь на питання, якими конкретними діями вони можуть підтримати лідерство жінок, до якого спрямовує порядок денний «Жінки, Мир, Безпека» та «Молодь, Мир, Безпека»».

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікацій НА НГУ