новини

Гвардійці Академії привітали ветеранів Другої cвітової війни

09.05.2020 14:26

Напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні офіцери Національної академії Національної гвардії України традиційно відвідують ветеранів життя яких так чи інакше було пов’язане і з Другою світовою і згодом і з нашим навчальним закладом.

Цього року візит є особливо важливим, адже у зв’язку з дотриманням карантинних заходів відмінені всі урочистості, натомість, людям похилого віку так важливо розуміти, що про них пам’ятають та, в разі необхідності, завжди можуть надати допомогу.

Від імені керівництва Академії Нацгвардії ветеранів привітав офіцер відділу по роботі з особовим складом капітан Роман Гризодуб. Під час візиту гвардієць поспілкувався з кожним ветераном, а також подарував вітальні листівки та подарунки. Серед ветеранів Другої cвітової війни: Олександр Петрович Горячев, Віктор Олексійович Анікін, Олександр Якович Чикунов, Лариса Юхимівна Лежньова, Всеволод Сергійович Хлопицький.

«Для мене було честю привітати ветеранів з їх святом. Для них 9 травня - не просто знаковий день, а невід’ємна сторінка життя. Слово «Перемога» повертає їх назад у молоді роки, де було як багато горя, так і не менше щастя, - зазначив Роман Гризодуб. – Я це відчув під час розмови з ними, відверто кажучи, їх військове минуле вражає. Це люди, які варті великої поваги та розуміння маленького подвигу кожного з них в ім’я нашої з вами свободи, тож пам’ятати про ветеранів наш людський обов’язок».

Ветерани згадали роки служби в Академії та подякували усім гвардійцям за привітання.

«Мені дуже приємно, що керівництво Академії Нацгвардії проявляє увагу до подій, які трапилися 75 років тому, а також до нас як живих свідків історії, - наголосив ветеран. – Я вже звик, що кожного року мене регулярно запрошують поспілкуватися з курсантами. Дивлячись в очі цих молодих людей я відчуваю піднесення та щастя, адже можу поділитися історією свого життя та бойовим досвідом. Нажаль, цього травня такої зустрічі не буде, але ми обов’язково зустрінемося наступного року. Мені завжди є що їм сказати, бо окрім війни я бачив як зароджується мир – це головна основа майбутнього».

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ