новини

Гвардійці Академії проходять перевірку професійної підготовки

10.11.2021 15:29

 

У Національній академії Національної гвардії України протягом тижня проходить професійна підготовка гвардійців військової служби за контрактом. Перевірці підлягають військові всіх відділів і служб Академії.

Так, гвардійці складали заліки з тактичної, вогневої, фізичної та спеціальної підготовки. Під час складання заліків у військових перевіряють знання, методичні та практичні навички з предметів професійної підготовки.

«Сьогодні якісна підготовленість військовослужбовця Нацгвардії є важливим фактором. Програма складання професійної підготовки включає всі особливості завдань, що сьогодні покладаються на Національну гвардію України, – зазначив заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко. - Ми постійно повинні йти в ногу з часом, а наші гвардійці завжди тримати марку професіонала».

У рамках тактичної підготовки військові акцентували увагу на впорядкування питання використання умовних знаків під час оформлення графічних документів у Національній гвардії України.

У вогневому комплексі навчального закладу у військовослужбовців за контрактом перевірили теоретичні знання будови і тактико-технічних характеристик озброєння Національної гвардії, а також практичне виконання вправ зі стрільби з пістолета Макарова.

Фізичну підготовку військові Академії складали у спортивному залі спортивно-тренажерного комплексу та на військовому містечку. Гвардійці продемонстрували свої здібності з підтягування, силових вправ (жінки-військовослужбовці) та бігу на 1 кілометр і 100 метрів.

А залік із спеціальної підготовки військовослужбовці складали за напрямками службової діяльності.

«Професійна підготовка спрямована на удосконалення практичних навичок під час виконання своїх функціональних обов’язків, вмінні якісно організовувати робочий та службовий процес, - прокоментувала діловод відділу кадрів старший солдат Алла Уманець. - Рівень професійної підготовки кожного військовослужбовця є запорукою успішного виконання поставлених завдань».

 

 

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ