новини

Гвардійці Академії розпочали підготовку до брейн-рингу "Фейкотрощі"

12.11.2020 15:07

 

Що таке інформаційний міф?Як змінюються фейки? Всі ці питання курсанти Національної академії Національної гвардії України розглядають на заняттях, готуючись до всеукраїнської олімпіади з медіаграмотності у форматі брейн-рингу «Фейкотрощі». Проєкт реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні. В олімпіаді візьмуть участь 33 навчальні заклади з різних регіонів України.

У листопаді-грудні 2020 року відбуватиметься підготовка команд. Слід зазначити, що команду з семи учасників та групу вболівальників Академії Нацгвардії створено з курсантів різних факультетів: командно-штабний, гуманітарний та факультет логістики. Гвардійців готуватимуть до змагань  два куратори від НАНГУ - професор кафедри психології та педагогіки, кандидат педагогічних наук, доцент Світлана Ізбаш та офіцер служби інформаційного забезпечення відділу міжнародних зв'язків, інформації та комунікацій, молодший лейтенант Дар'я Смагіна.
Для підготовки до змагань кураторам команд від начальних закладів було надано для опрацювання з учасниками команд 5-7 типових вправ та «Словник термінів із медіаграмотності».


"Завдяки багаторічній співпраці з відомим в Україні фактчекером, медіатренером та медіаекспертом, засновником інтернет-платформи «БезБрехні» Олександром Гороховським нам вдалося стати учасниками важливого для української молоді проєкту з медіаграмотності. Бажаю всім командам набуття актуальних компетентностей із фактчекінгу та перевірки медіатекстів, а нашій команді перемоги", - зазначила Світлана Ізбаш. 

Починаючи з 10 січня 2021 року розпочнуться регіональні змагання у  форматі брейн-ринг.
Команда Академії братиме участь у змаганнях Східного регіону України та змагатиметься з 5-6 командами. Зустріч відбудеться на одному з онлайн майданчиків. Олімпіада складатиметься, у переважній більшості, із завдань на критичне мислення, перевірку та аналіз медіатекстів. Команда, яка набере найбільшу кількіст балів, вийде у півфінал. Півфіналісти регіональних перегонів братимуть участь у завершальній шостій грі. У фіналі залишиться одна команда, яка обіграє інші за кількістю балів.

Всі учасники змагань отримають цінні призи від організаторів, а переможці – Кубок з медіаграмотності та звання чемпіонів Першої всеукраїнської олімпіади з медіаграмотності.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ