новини

Гвардійці Академії стали призерами всеукраїнського та міського турнірів з бойових мистецтв

07.12.2021 16:24

 

Курсантів Національної академії Національної гвардії України нагородили медалями та грамотами за участь у міському турнірі з боксу та всеукраїнському турнірі з військового спортивного багатоборства.   

Нагороди за призові місця, під час ранкового шикування на плацу, курсантам вручив перший заступник начальника Академії генерал-майор Олександр Морозов.

Міський турнір з боксу, серед вищих навчальних закладів сектору безпеки та оборони України, проходив на базі Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Варто зазначити, що це перші змагання такого формату в яких взяли участь курсанти навчальних закладів військового спрямування.

У змаганнях взяли участь п’ять команд з наступних вузів:

-    Національна академія Національної гвардії України;

- Харківський національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба;

- Інститут підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого;

-  Військовий інститут танкових військ НТУ “ХПІ”;

- Національний університет цивільного захисту України.

За підсумками турніру І місце посіли курсант командно-штабного факультету солдат Дмитро Шейфер та курсант гуманітарного факультету солдат Мирослав Гончар.

ІІ місце закріпилося за курсантами командно-штабного факультету сержантами Владиславом Тульсковим, Завуром Сеітхаліловим та Артемом Ковальовим.

ІІІ місце посів курсант гуманітарного факультету солдат Артем Табачук.  

Також гвардійці отримали кубок за ІІІ загальнокомандне місце.

Наступним був всеукраїнський турнір із військового спортивного багатоборства серед силових міністерств та відомств. У змаганнях взяли участь троє курсантів командно-штабного факультету  - Владислав Тульсков, 

Завур Сеітхалілов та курсант другого року навчання Максим Веприк.

Змагання також проходили на базі спортивного комплексу «Зірка» Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

За підсумками турніру ІІ місце посів курсант четвертого року навчання Владислав Тульсков.

Гвардійці — вихованці тренера Академії, майстра спорту міжнародного класу з бойового джіу-джитсу, майстра спорту з тайського боксу, чемпіона світу з тайського боксу — викладача кафедри фізичної підготовки та спорту лейтенанта Володимира Катихіна.

«Мені хочеться не просто проводити заняття із курсантами на секції рукопашного бою та робити їх більш згуртованими, а ще й втілювати всі напрацювання у життя, - зазначив лейтенант Володимир Катихін. – Тренування в Академії – це одне, зовсім інша справа – змагання. Чужий зал, противники, яких вони бачать перший раз у житті та не знають їхніх можливостей, незнайома публіка – все це створює умови для духу суперництва. Наприклад, курсант Завур Сеітхалілов був майже на рівних під час бою із досвідченим військовим спецпідрозділу «А» Служби безпеки України. Для мене, як тренера, участь хлопців у змаганнях – важливий показник, який презентує їх професіоналізм не тільки на академічному, але й всеукраїнському рівні».

Срібний призер всеукраїнського турніру із військового спортивного багатоборства сержант Владислав Тульсков від змагань у захваті.

«Для мене минулий тиждень був дуже насичений як фізично, так і емоційно. Друге місце на міському турнірі з боксу та всеукраїнському турнірі зі спортивного багатоборства – доволі вагомий показник для мене, - прокоментував курсант Владислав Тульсков. - Ще до навчання в Академії я займався карате та кікбоксингом, виступав на змаганнях. У навчальному закладі вже другий рік поспіль займаюся у секції рукопашного бою. Після випуску планую продовжувати тренуватися та вдосконалюватися, адже спорт дуже важливий для підтримки витривалості, здоров’я та духовної сили».

Вітаємо наших переможців!

 

 

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ