новини

Гвардійці Академії вакцинувалися «CoronaVac»

27.04.2021 16:44

Командування та курсанти Національній академії Національної гвардії України зробили щеплення вакциною «CoronaVac».

Сьогодні, на чолі з начальником Академії генерал-лейтенантом Сергієм Соколовським та першим заступником начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майором Олександром Морозовим, щеплення зробили 55 гвардійців. Проводили вакцинацію медичні працівники в Територіальному медичному об’єднанні Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області.

Зазначимо, що вакцинація особового складу проти коронавірусної інфекції в Академії триває вже більше місяця. За цей час щеплення отримали вже більше 500 людей.

«Кожен українець повинен розуміти роль вакцинації населення у боротьбі з COVID-19. Військові Академії освідомлено роблять щеплення, та розуміють свою відповідальність перед громадянами України. А для того, щоб у жодного курсанта не залишилося сумнівів у важливості вакцинації, командування Академії на власному прикладі показало, що боятися немає чого», - зазначив перший заступник начальника Академії Нацгвардії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов.

Перед вакцинацією кожен військовослужбовець надає письмову згоду та розповідає про стан свого здоров’я. Потім проходить огляд у лікаря – людині вимірюють температуру, артеріальний тиск та сатурацію. По завершенню медичного огляду медична сестра вводить вакцину в дельтоподібний м’яз плеча. Після процедури медичні працівники протягом 30-ти хвилин спостерігають за людиною.

«Вакцинація для мене – це спосіб уникнути захворювання на COVID-19, бути безпечним для своєї родини та товаришів на службі. Щеплення від інфекцій вважається нормальною практикою в усьому світі, тому я не бачу в цьому жодних проблем», - ділиться враженнями після щеплення курсант факультету логістики прапорщик Олексій Попсуй.

Сама процедура щеплення, як свідчать провакциновані, проходить швидко та безболісно.

Вакцинація від коронавірусної інфекції особового складу Академії Нацгвардії вакциною «CoronaVac» виробництва компанії (Sinovac Biotech) буде проходити протягом двох тижнів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ