новини

Гвардійці Академії відвідали Центр гендерної культури

20.12.2021 12:59

Представники Центру гендерної культури запросили курсантів Національної академії Національної гвардії України відвідати музей та поглибити свої знання із гендерних питань.

Центр відвідали четверо курсантів, а саме Юлія Шидловська та Валерія Катріченко, які навчаються на гуманітарному факультеті, а також Олександр Ходзинський та Руслан Лисак - курсанти факультету логістики.

«Нам було приємно отримати запрошення від Центру в подяку за участь у акції «16 днів проти насильства». Таким чином, ми розуміємо, що працювали не марно. Це командна робота, яку хочется продовжувати», - прокоментував Олександр Ходзинський.

PR-менеджерка Центру Дар’я Велигодська, розповіла гвардійцям про роботу таких організацій у світі.

«У нашому Центрі, перш за все, в очі потрапляє величезна карта, на якій відмічені точки у різних країнах світу. Ці точки визначають актуальні місця із музеями жінок, гендерними центрами, відмічені також країни з високим рівнем насильства та ще багато цікавого», - зазначила Дар’я Велигодська.

Далі курсантам презентували «Жіночу кімнату», де сьогодні розміщено експозицію, яка відображає жіноче життя у минулі часи, на контрасті з життям чоловіка. У цій кімнаті гвардійці довідалися більше й про термін

«скляна стеля».

«Мені дуже сподобалися інтерактиви, які пропонують у Центрі. Наприклад, там є валіза, де зібрані жіночі туфлі великих розмірів - це все для чоловіків. Справа в тому, що вони можуть спробувати ходити на підборах із важкими пакетами з магазину. Так і руйнуються стереотипи! А ще було цікаво побачити приклади реальних дискримінацій та стереотипів у суспільстві», - поділився Руслан Лисак.

У цілому, Центр займається просвітницькою діяльністю. При бажанні, можна відвідати заняття й отримати базові гендерні знання.

«У яку б кімнату ми не пішли, усюди була історія, приклади, цікаві факти, інтерактиви. Після того як ми вже вийшли з Центру гендерної культури, залишилося багато думок і міркувань. Інформація, яку отримали, змушує замислитися над низкою речей, тому ти вже не можеш залишитися байдужим», - запевнила Валерія Катріченко.

«Враження від візиту до Центру гендерної культури просто неймовірні. Кожна експозиція залишає слід глибоко в душі. Це мотивує продовжувати роботу, дотримуватися рівності прав людей, висвітлювати проблеми та знаходити шляхи до їх вирішення, а також підвищувати обізнаність людей у гендерній тематиці, - зазначила Юлія Шидловська. - Взагалі, я рекомендую відвідати Центр гендерної культури, адже він дійсно поглиблює знання та викликає позитивні емоції.

Курсантка гуманітарного факультету Валерія Катріченко